Arkkitehti

Kangasala-talon on suunnitellut Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komonen.

"Kangasala-talo on merkittävä uusi julkinen rakennus Kangasalan keskustassa. Se sijaitsee vanhan kylänraitin varrella – kirkon, hautausmaan, kirjaston, poliisiaseman ja linja-autoaseman piirissä. Rakennuksessa on auditorio konsertti- ja teatteriesityksiä ja muita yleisötilaisuuksia varten, Kimmo Pyykön veistotaiteelle omistettu museo sekä valtuustosali. Suunnittelun lähtökohta oli vaikea, sillä rakennus sijoittuu maanalaisen pysäköintilaitoksen päälle ja talosta on sisäyhteydet kirjastotaloon.

Kirkko säilyttää edelleen maamerkin roolin keskustan yleiskuvassa, mutta kulttuuritalokaan ei jää tunnistamattomaksi rivirakennukseksi.

Suunnittelun perusajatuksena on neljä siirtolohkaretta, joiden välissä risteilee kanjoni. Yhdessä lohkareessa on auditorio, toisessa Kimmo Pyykkö -taidemuseo, kolmannessa valtuustosali ja neljännessä on kokoustiloja. Lohkareiden välisen kanjonin kautta kuljetaan portaita ja hisseillä kerroksesta toiseen.

Corten-teräksen sävyyn käsitellyt julkisivut luovat rakennukselle monoliittisen ilmeen. Kangasala-talo saa näin julkisen rakennuksen arvon Kangasalan uudistuvassa keskustarakenteessa."

Markku Puumala, arkkitehti SAFA

Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komonen Oy on suunnitellut useita julkisia rakennuksia, viimeisimpänä Savonlinnan kaupunginkirjasto sekä Hämeenlinnan maakunta-arkisto. Toimisto on osallistunut menestyksekkäästi myös suunnittelukilpailuihin. Heikkinen-Komosen suunnitelma valittiin toiselle sijalle Serlachius-museo Göstan paviljongin suunnittelukilpailussa Mäntässä.