Saavutettavuus

Saapuminen

Osoite: Kuohunharjuntie 6, 36200 Kangasala

Kangasala-talo ja Kimmo Pyykkö -taidemuseo sijaitsevat Kangasalan keskustassa, kylkikyljessä pääkirjaston kanssa, torin ja keskusaukion tuntumassa.

Kulkuyhteydet ja pysäköinti

Esteetön pysäköinti

Lähimmät esteettömät pysäköintipaikat sijaitsevat Kangasalan torin paikoitusalueella (osoitteessa Torikatu) Apteekin puoleisessa päädyssä (1 paikka) ja linja-autoaseman päädyssä (1 paikka), noin 50m:n päässä Kangasala-talolta.

Taksit ja saattajat voivat pysähtyä Kuohunharjuntielle, josta on noin 10m:n esteetön kulku Kangasala-talon pääoville.

Liikkuminen ja tilat

Kaikissa Kangasala-talon ja Kimmo Pyykkö -taidemuseon tiloissa voi liikkua esteettömästi. Talon pääovet avautuvat automaattisesti. Pääovilla on alle 2 cm:n kynnys. Kangasala-talossa on kaksi kerrosta, ja taidemuseossa kolme kerrosta. Kangasala-talon hissi sijaitsee talon ja kirjaston yhdyskäytävällä, lasioven takana. Taidemuseon hissi sijaitsee museon ensimmäisen kerroksen syvennyksessä. Lipunmyynti ja taidemuseon sisäänkäynti sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa pääovesta oikealle. Kangasala-talon konserttisaliin kuljetaan molemmista kerroksista, salin pääovet sijaitsevat toisessa kerroksessa.

Esteetön WC sijaitsee Kangasala-talon ensimmäisessä kerroksessa. Samassa tilassa on myös lastenhoitohuone.

Talossa liikkumista varten voi lainata pyörätuolia ja lastenrattaita Kangasala-talolta. Taidemuseossa on taitettavia tuoleja lepohetkiä varten.

Induktiosilmukka

Kuulokojeen käyttäjiä varten on Kangasala-saliin asennettu kiinteä induktiosilmukkajärjestelmä. Parhaimmat paikat löytyvät salin keskirivien reunoilta.

Avustajaa tai apuvälineitä tarvitsevat asiakkaat

Kangasala-talon konserttisaliin kuljetaan toisen kerroksen ovista. Salissa on kaksi pyörätuolipaikkaa, yksi rivin 10 kummassakin päädyssä.

Avustajille varataan irtotuolit pyörätuolipaikkojen viereen, ja avustajalippu on aina maksuton Kangasala-talon oman tuotannon tapahtumissa. Talossa järjestettävien vuokratapahtumien lippukäytännöt ovat aina järjestäjien vastuulla. Pyydämme asiakkaita varmistamaan lipunoston yhteydessä, onko avustajan lippu kyseisessä tapahtumassa ilmainen.

Kimmo Pyykkö -taidemuseoon avustajat pääsevät aina maksutta avustettavan kanssa.

Apuvälineiden kanssa liikkuva voi kulkea Kangasala-talon konserttisaliin ensimmäisestä kerroksesta, lipunmyyntiä vastapäätä olevasta salin ovesta. Permantorivien ja nousevan katsomon ensimmäisen rivin päätypaikoille on esteetön kulku.

Opaskoirat

Opaskoirat ovat tervetulleita Kangasala-taloon ja Kimmo Pyykkö -taidemuseoon. Kangasala-salin tapahtumiin opaskoiran kanssa tulevien asiakkaiden tulee varata paikat etukäteen. Koiralle järjestetään rauhallinen tila tapahtuman ajaksi tai salista osoitetaan paikka, jonka läheisyydessä on tila koiralle.

Vaatteiden ja tavaroiden säilytys

Kangasala-talolla on maksuton vaatesäilytys lipunmyyntiä vastapäätä. Vaatesäilytyksen vieressä on pieniä pantittomasti lukittavia lokerikoita. Kangasala-talon tapahtumien yhteydessä tapahtumiin saapuvilta asiakkailta peritään 2€:n naulakkopalvelumaksu.

Valokuvaaminen

Valokuvaaminen taidemuseon näyttelytiloissa on sallittu. Ethän käytä salamaa. Kangasala-salin tapahtumien kuvaaminen ja taltiointi on kiellettyä.

 

Lisätietoja Kangasala-talon ja Kimmo Pyykkö -taidemuseon saavutettavuudesta Kangasala-talon infosta osoitteesta info(at)kangasala-talo.fi, tai puh. 040 773 0148.