Lapsi- ja koululaisryhmät

Taidemuseo toimii oppimis- ja kokemusympäristönä eri-ikäisille lapsille. Aitojen ja ainutlaatuisten teosten äärellä lapset voivat kokea jotain, mitä luokka- tai päiväkotiympäristö ei mahdollista. Jo ensimmäisestä museokäynnistä voi alkaa koko elämän mittainen kulttuuriharrastus, ja se voi toimia myös koko perheen kulttuurikipinän alkuna, kun käynti päiväkoti- tai luokkaryhmän kanssa on ollut innostavaa.

Opastettu kierros ryhmille kestää noin 45 min. Kierrokset varataan etukäteen taidemuseon infosta tai museolehtorilta. Kierrokset eivät sisällä erillisiä työpajoja, mutta kierrosten sisällöt voidaan suunnitella oppilaiden ikätason ja opettajan toivomusten pohjalta.

Varaukset tehtävä vähintään viikkoa ennen opastusajankohtaa. Varauksen yhteydessä mainitse ryhmän nimi tai luokka-aste ja -koko, yhteyshenkilön puhelinnumero ja päiväkohdin tai koulun nimi.

Opastetut kierrokset ovat kangasalalaisille ja pälkäneläisille koululaisille ja opiskelijoille ilmaisia syksyn 2017 ajan. Muille ryhmille palvelut ovat maksullisia. Opastukset on mahdollista toteuttaa sopimuksen mukaan, myös aukioloaikojen ulkopuolella.

Kangasala-talossa toimii myös tilausravintola Armas Galleria&Keittiö, jolta voi tilata luokkaretkipäivän lounaan hintaan 8 €. Armas Galleria&Keittiö: 050 344 4814 tai armas (at) galleriakeittio.fi.

Lapsi- ja koululaisryhmät voivat syödä Kangasala-talon aulassa myös omia eväitä.

Lisätietoja, varaukset
Tiina Kuivalainen
museolehtori, tiedottaja
tiina.kuivalainen (at) kangasala-talo.fi
p. 040 773 0196

Kohtauspaikkana Kangasala 19.6.2017-7.1.218

Kimmo Pyykkö -taidemuseon syksyn 2017 näyttely nostaa Kangasalan pääosaan. Näyttelyssä on esillä 40 taiteilijaa ja 59 teosta: maalauksia, veistoksia ja piirroksia sekä tekstiilitaidetta Suomen taiteen keskeisiltä nimiltä ja toisaalta Kangasalla vaikuttaneilta, syntyneiltä, asuneilta tai kesiään viettäneiltä taiteilijoilta. Näyttelyn vanhimmat teokset ovat 1800-luvun puolivälistä ja uusimmat teokset ovat tältä vuodelta.

Kohtauspaikkana Kangasala on esillä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 7.1.2018 asti. Näyttelyn taiteilijoita ja taideteoksia yhdistää paikkakunnan lisäksi vahva taiteellinen osaaminen ja vuoropuhelu mallin, maiseman tai oman sisäisen maailman kanssa. Teosten teemat liikkuvat tutuista maisemista tunnettujen henkilöiden muotokuvien kautta nykyään täällä vaikuttavien taiteilijoiden hyvinkin omakohtaisiin aiheisiin.

Näyttely soveltuu hyvin kouluvierailujen kohteeksi. Opettajat voivat poimia näyttelystä teemoja omiin oppiaineisiin tai kiertää näyttelyssä oppilaiden kanssa valmiiden tehtävien avulla: eskari-ikäiset ja pienimmät taidesuunnistavat, 1.luokkalaiset suorittavat taidediplomin ja isommat lapset tutustuvat maisemaan tai muotokuviin. Tehtävämonisteet voi tulostaa tai  tilata sähköisinä tiedostoina.

Opeinfo järjestetään taidemuseolla ke 25.10 klo 15. Pe 26.10. klo 14 tilaisuus on peruttu. Tilaisuuteen on vapaa pääsy eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.

Valmiit materiaalit näyttelykäynnin tueksi

Kuvasuunnistus pienille näyttelyvieraille

Maisemia - valmiita ja helppoja tehtäviä omatoimiselle kierrokselle

Muotokuvia - valmiita ja helppoja tehtäviä omatoimiselle kierrokselle

Lisätietoa ja varaukset
Tiina Kuivalainen
tiedottaja-museolehtori
040 773 0196, tiina.kuivalainen(at)kangasala-talo.fi