Opastusvaihtoehdot

Tarjoamme ryhmille opastuksia näyttelyihin ja Kangasala-taloon myös aukioloaikojen ulkopuolella.

Hinta arkisin 50 €, su ja pyhinä 70 € + sisäänpääsymaksut 6/4 € tai Museokortti
Opastuksen kesto on n. 45 min.
Ryhmän suosituskoko on enintään 25 henkilöä/opas.

Opasvaraukset p. 040 773 0148 ta info (at) kangasala-talo.fi

Opastuksilla kierretään taidemuseon näyttelyissä ja/tai Kangasala-talossa. Valitse alla olevista vaihtoehdoista:

1) Reijo Hukkanen: Luontopolku 27.1.–27.5.2018

Keväällä 2018 taidemuseon vaihtuvana näyttelynä nähdään kuvanveistäjä Reijo Hukkasen Luontopolku-näyttely. Esillä on lähes 20 tuoretta, vuosina 2017 ja 2018 valmistunutta veistosta ja esinekoostetta sekä vanhempia teoslainoja Oulun ja Rovaniemen taidemuseon sekä Kansallisgalleria Kiasman kokoelmista. Opastuksella tutustutaan Reijo Hukkasen (s. 1946) rikkaisiin, leikkisiin ja huolella löytömateriaaleista rakennettuihin veistoksiin. Lue lisää näyttelystä.

2) Picassosta Pyykköön –Lahtiset keräilijöinä 16.6.–9.9.2018

Kesänäyttely 2018 esittelee 1900-luvun espanjalaisia mestareita ja suomalaisen taiteen kärkinimiä Lahtisten kokoelmasta. Kokoelmaa ovat vuosikymmenten ajan kartuttaneet lehtimies ja kustantaja Urpo Lahtinen (1931–1994), vaimonsa ja yhtiökumppaninsa Hymy Lahtinen (1930–2017) sekä poikansa Jeppe Lahtinen.

Opastuksella tutustutaan muun muassa lähes 100 teosta kattavan näyttelyn kansainvälisiin helmiin ja suomalaiseen modernismiin, joka esittäytyy näyttelyssä monipuolisena. Lue lisää näyttelystä

3) Kuvanveistäjä Kimmo Pyykön elämä ja taide

Kolmannen kerroksen pysyvässä näyttelyssä Pitkän matkan ateljee matkataan kuvanveistäjä, professori Kimmo Pyykön ateljeessa. Opastuksella tutustutaan Kimmo Pyykön uraan ja elämään taideteosten, henkilökohtaisten muistoesineiden ja alkuperäisten dokumenttien kautta.

4) Kangasala-talon arkkitehtuuri

Kangasala-talo on Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komonen Oy:n suunnittelema julkinen rakennus, joka nimettiin Arkkitehtuurin Finlandia 2015 -finalistiksi ja palkittiin vuoden 2015 Betonirakennus- ja Betonijulkisivu-palkinnoilla. Opastuksella tutustutaan talon eri tiloihin: Kangasala-saliin, lämpiöihin, valtuustosaliin galleriaan ja Kimmo Pyykkö -taidemuseoon. Kierroksella kuullaan nykyarkkitehtuurista, paikallisesta rakennusperinnöstä ja kaupunkisuunnittelusta.
Arkkitehtuuriopastus toteutetaan huomioiden muut tilavaraukset.