Tilausryhmät

Tule tutustumaan Kimmo Pyykkö -taidemuseoon, yksittäiseen näyttelyyn tai Kangasala-talon tiloihin sopimuksen mukaan, myös aukioloaikojen ulkopuolella.

Opastukset

1) Kuvanveistäjä Kimmo Pyykön elämä ja taide

Kimmo Pyykkö -taidemuseo kolmannen kerroksen pysyvässä näyttelyssä ”Pitkän matkan ateljee” matkataan kuvanveistäjä Kimmo Pyykön ateljeessa. Opastuksella tutustutaan Kimmo Pyykön uraan ja elämään taideteosten, henkilökohtaisten muistoesineiden ja alkuperäisten dokumenttien kautta.

2) Kohtauspaikkana Kangasala 16.9.2017-7.1.2018

Kimmo Pyykkö -taidemuseon syksyn 2017 näyttely nostaa Kangasalan pääosaan. Näyttelyn taiteilijoita ja taideteoksia yhdistää paikkakunnan lisäksi vahva taiteellinen osaaminen ja vuoropuhelu mallin, maiseman tai oman sisäisen maailman kanssa. Teosten teemat liikkuvat tutuista maisemista tunnettujen henkilöiden muotokuvien kautta nykyään täällä vaikuttavien taiteilijoiden hyvinkin omakohtaisiin aiheisiin.

Näyttelyssä on esillä 40 taiteilijaa ja 59 teosta. Näyttelyn maalauksia, veistoksia ja piirroksia sekä tekstiilitaidetta Suomen taiteen keskeisiltä nimiltä ja toisaalta Kangasalla vaikuttaneilta, täällä syntyneiltä, asuneilta tai kesiään viettäneiltä taiteilijoilta. Näyttelyn vanhimmat teokset ovat 1800-luvun puolivälistä ja uusimmat teokset ovat tältä vuodelta.

Lisätietoa näyttelystä

3) Kangasala-talon arkkitehtuuri

Kangasala-talo on Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komonen Oy:n suunnittelema julkinen rakennus, joka nimettiin Arkkitehtuurin Finlandia 2015 -finalistiksi ja palkittiin vuoden 2015 Betonirakennus- ja Betonijulkisivu-palkinnoilla. Opastuksella on mahdollisuus tutustua talon eri tiloihin (muut tilavaraukset huomioiden) valtuustosaliin, Kangasala-saliin, lämpiöihin, galleriaan ja Kimmo Pyykkö -taidemuseoon. Kierroksella puhutaan nykyarkkitehtuurista sekä paikallisesta rakennusperinnöstä ja kaupunkisuunnittelusta.

Opastusten kesto: 45 min
Ryhmän suosituskoko: 15–25 henkilöä
Voimassa: ympäri vuoden

Hinnat: arkisin 50 €, su ja pyhinä 70 €, lisäksi pääsymaksut 6 / 4 €, alle 18-vuotiaat maksutta

Lisämaksusta: kahvit tai ruokailu Kangasala-talossa.
Kahvitus ja ruokailuvaraukset tilausravintola Armas Galleria&Keittiö, 050 344 4814 tai armas (at) galleriakeittio.fi.

Varaa opastus
info (at) kangasala-talo.fi
puh. 040 773 0148