Taidetta ja taukoliikuntaa

Koe taide-elämys ja hyvinvointia edistävä liikuntahetki samassa paketissa. Monipuoliset ja elämykselliset, tanssia ja sellomusiikkia yhdistävät taukoliikuntapalvelut sopivat erinomaisesti seminaarin lomaan tai päivän päätteeksi, kun haluatte jo vaihtaa vapaalle.

Tarjolla on kaksi kokonaisuutta, joita voidaan muokata asiakkaan toiveiden mukaisesti. Pakettien ohjaajat ovat osaajia fysioterapian, musiikin ja tanssin alalta.

Taidetta ja taukoliikuntaa

Kesto: 5–25 min/tauko, taukojen määrä asiakkaan toiveiden mukaan

Nykysuositusten mukaan pitkäkestoinen istuminen on huomattava terveysriski ja istumista suositellaan tauotettavan. Taidetta ja taukoliikuntaa on elämyksellinen elävää musiikkia ja tanssia yhdistävä palvelu kokouksen tai seminaarin tauottamiseen. Sellistin säestämät ja tanssijan ohjaamat liikkeet aktivoivat aivoja ja antavat motivaatiota loppupäivään. Syke ja verenpaine laskevat ja mieli virkistyy.

Valittavissa on kolme vaihtoehtoa, joita voi yhdistellä tarpeiden mukaan:
1. Taide-elämys: tanssia soolosellon säestyksellä (kesto 5 min.)
2. Virkistävät harjoitteet mukaansa tempaavan sellomusiikin tahdissa (kesto 3–8 min.)
3. Rentouttavat venytykset rauhalliseen sellomusiikkiin yhdistettynä (kesto 4–8 min.)

Voimistu sellon sävelin – toiminnallinen sellokonsertti

Kesto: n. 50 min
Suositellaan isommille ryhmille

Toiminnallisessa ja elämyksellisessä sellokonsertissa ryhmäsi rentoutuu ja virkistyy samalla kertaa. Konsertin alussa nautitaan tanssiesityksestä selloduon säestyksellä, jonka jälkeen siirrytään tekemään virkistäviä harjoitteita ammattilaisen ohjauksessa ja sellomusiikin tahtiin. Harjoitteiden avulla aktivoidaan koko keho, vahvistetaan tukilihaksia ja rentoutetaan kireitä lihaksia. Konsertin jälkeen olo on höyhenen kevyt.

Toiminnallinen sellokonsertti toteutetaan Kangasala-salissa. Se soveltuu erinomaisesti osaksi seminaarin tai TYHY-päivän ohjelmaa.