Kulttuuria lähelle -hanke

Kangasala-talo koordinoi vuosina 2016–2017 Kulttuuria lähelle -saavutettavuushanketta Kangasalla ja Pälkäneellä.

Kangasala-talon lisäksi hankeessa olivat mukana Kangasalan kirjasto, Kangasalan ja Pälkäneen kuntien kulttuuritoimet, Kimmo Pyykkö -taidemuseo sekä Kulttuuriosuuskunta Terä. Hanke sai rahoitusta Opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Hankkeen tavoitteena oli erityisesti taiteen ja kulttuurin alueellisen saavutettavuuden lisääminen ja painopisteenä kylissä ja taajamissa toteutettu kulttuuritoiminta. Vuonna 2017 aikana hankkeessa tuotettiin lukuisia tapahtumia eri yhteistyökumppaneiden kanssa. Mukana oli koko kulttuurin kirjo musiikista teatteriin, tanssiin, sirkukseen ja elokuvaan, kuvataidetta ja kirjallisuutta unohtamatta.

Lisätietoja hankkeesta:

Laura Pekkala
laura.pekkala(at)kangasala-talo.fi
050 3001091

Hankkeen tapahtumia

Musiikkiesitykset Hyvinvointia tukevat kotikäynnit -tilaisuuksissa ikäihmisille to 9.3. Pälkäneellä, ke 22.3. Sahalahdella/Kuhmalahdella ja to 23.3. Kangasalla.

Sirkus osana varhaiskasvatusta pe 17.3. klo 12–16
Sirkusohjauskoulutusta Kangasalan ja Pälkäneen eskariopettajille, päiväkotien kulttuurivastaaville ja Pälkäneen 6-luokkalaisten opettajille

Sirkustyöpajat eskarilaisille ja 6-luokkalaisille 10.–26.4. Kangasalla työpajat pidettiin Kuhmalahden, Sahalahden ja Ruutanan esiopetusryhmissä ja Pälkäneellä Kostian, Aitoon, Luopioisten, Hermannin esiopetusryhmissä sekä Kirkonkylän, Aitoon ja Rautajärven koulujen 6-luokissa. Yhteensä 13 ryhmää.

Koko Suomi tanssii -haaste huhtikuussa viidessä koulussa ja yhdessä päiväkodissa Kangasalta ja Pälkäneeltä.

Miten Suomi soi? -tarinakonsertit Kangasalan kirjastoissa ja Kuohenmaan kylätalolla huhtikuussa sekä Pälkäneellä Varrella virran -tapahtumassa elokuussa. Kulttuuriosuuskunta Uulun osallistavissa konserteissa yleisö pääsi kokeilemaan erilaisia soittimia, laulamaan ja liikkumaan.

Taiteilijatapaamisten suora lähetys verkossa: kuvataiteilija Anssi Kasitonni to 6.4. klo 17 ja kuvanveistäjä Kimmo Pyykkö to 27.4. klo 17.30.

Jukka Kuoppamäki: äitienpäivän etäkonsertti palvelutaloissa su 14.5.
Kangasala-talon konsertti äitienpäiväkonsertti streemattiin viiteen palvelutaloon Kangasalla ja Pälkäneellä. Myös kotihoidon piirissä oleville ikäihmisille tarjottiin mahdollisuus osallistua palvelutaloihin streemattavaan konserttiin.

Satuhahmo kirjastoautokiertueella Kangasalan päiväkodeissa 11.–22.5. Satuhahmo Loru kulki päiväkoteihin kirjastoauton mukana ja ilahdutti loruilla ja leikeillä kaikkein pienimpiä lapsia, 1-3 -vuotiaita.

Lavatanssit Vilpolassa ti 20.6. klo 14-17
Ohjelmallisissa lavatansseissa laitettiin jalalla koreasti vanhan tanssimusiikin tahtiin, laulettiin yhdessä ja nautittiin tarjoiluista. Musiikista vastasi Elea-orkesteri.

Gallerioiden ilta to 6.7. klo 17–22 ja Galleriakartta
Yhteensä 20 kesägalleriaa Kangasalta ja Pälkäneeltä piti ovensa avoinna klo 17-22. Bussikuljetukset Kangasalta ja Pälkäneeltä kiersivät gallerioissa oppaan johdattamina. Gallerioista laadittiin kartta, joka oli jaossa koko kesän ajan. 

Yhteisölliset taidehetket ikäihmisille Kangasalla ja Pälkäneellä 9.8.-6.9.
Sellisti, fysioterapeutti Elina Honkasen ja yhteisötanssitaiteilija Marjo Hämäläisen taidehetkissä ikäihmiset tutustuivat selloon, tanssivat ja musivat laulaen ja kehosoittimia soittaen. 

Suomalaisen viulumusiikin klassikoita koululaisille ke 6.9. 
Viulisti Jaso Sasaki ja pianisti Marko Hilpo esittivät Kangasalan ja Pälkäneen koululaisille suomalaisen viulumusiikin klassikoita ja muitakin suomalaisen musiikin helmiä. Musiikin lomassa taiteilijat kertoivat klassisesta musiikista ja muusikon ammatista.

Arkistofilmien aarteita: Vanhaa Kangasalaa -elokuvaesitykset syyskuussa
Suositut, vanhaa Kangasalaa kuvaavat arkistofilmit haluttiin saattiin uudelleen yleisön nähtäville. Elokuvaesityksiä järjestettiin neljä: Vatialassa Pitkäjärven koululla, ma 18.9., Sahalahdella Sariolan koulun auditoriossa ti 19.9., Kuhmalahden kirjastolla ti 21.9. sekä keskustassa Kangasala-talolla ke 27.9. Esityksiin oli vapaa pääsy.

Kulttuuria Kangasalta -päivä Kangasala-talossa ke 27.9.
Kulttuuria Kangasalta -päivä nosti pääosaan paikkakunnan kulttuurin!
Maksuttomassa Vanhaa Kangasalaa -elokuvaesityksessä nähtiin kuvia kangasalan menneiltä vuosilta 1950-luvulta 1970-luvun lopulle. Opastuksilla Kimmo Pyykkö -taidemuseon uuteen Kohtauspaikkana Kangasala -näyttelyyn tutustuttin paikkakunnan vanhaan ja uuteen taiteeseen ja taidehistoriaan teosten kertomien tarinoiden myötä. Taidemuseon sisäänpääsy oli 2 €, sisältäen opastuksen.