Kulttuuria lähelle -hanke

Kulttuuria lähelle -hanke

Kulttuuria lähelle tuo taiteen ja kulttuurin kyliin ja taajamiin Kangasalla ja Pälkäneellä. Kangasala-talon koordinoimassa saavutettavuushankkeessa tuotetaan kevään ja kesän 2017 aikana tapahtumia yhdessä kuntalaisten kanssa. Mukana on koko kulttuurin kirjo musiikista teatteriin, tanssiin ja sirkukseen, kuvataidetta ja kirjallisuutta unohtamatta.

Tulossa: 

Aestas-yhtye Kesäpäivän piknik-lounaalla la 26.8. klo 12.00
Kevyttä klassista musiikkia viulun ja haitarin sävelin. Vapaa pääsy.
Katso tapahtumakalenteri.

Yhteisölliset taidehetket ikäihmisille Kangasalla ja Pälkäneellä 9.8. - 6.9.

Sellisti, fysioterapeutti Elina Honkasen ja yhteisötanssitaiteilija Marjo Hämäläisen taidehetkissä tutustutaan selloon, tanssitaan ja musisoidaan laulaen ja kehosoittimia soittaen. Iloitaan musiikista ja liikkeestä kullekin sopivalla tavalla.

Suomalaisen viulumusiikin klassikoita Kangasalan koululaisille ke 6.9. klo 12
Viulisti Jaso Sasaki ja pianisti Marko Hilpo esittävät Sibeliuksen, Järnefeltin tuotantoa ja muita suomalaisen musiikin helmiä tammikuussa 2017 julkaistulta Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä juhlistavalta levyltään. Musiikin lomassa taiteilijat kertovat tarinoita musiikista ja muusikon elämästä.

Hankkeen kaikki tapahtumat:

Musiikkiesitykset Hyvinvointia tukevat kotikäynnit -tilaisuuksissa ikäihmisille to 9.3. Pälkäneellä, ke 22.3. Sahalahdella/Kuhmalahdella ja to 23.3. Kangasalla.

Sirkus osana varhaiskasvatusta pe 17.3. klo 12–16
Sirkusohjauskoulutusta Kangasalan ja Pälkäneen eskariopettajille, päiväkotien kulttuurivastaaville ja Pälkäneen 6-luokkalaisten opettajille

Sirkustyöpajat eskarilaisille ja 6-luokkalaisille 10.–26.4. Kangasalla työpajat pidettiin Kuhmalahden, Sahalahden ja Ruutanan esiopetusryhmissä ja Pälkäneellä Kostian, Aitoon, Luopioisten, Hermannin esiopetusryhmissä sekä Kirkonkylän, Aitoon ja Rautajärven koulujen 6-luokissa. Yhteensä 13 ryhmää.

Koko Suomi tanssii -haaste huhtikuussa viidessä koulussa ja yhdessä päiväkodissa Kangasalta ja Pälkäneeltä.

Taiteilijatapaamisten suora lähetys verkossa: Anssi Kasitonni to 6.4. klo 17 ja Kimmo Pyykkö to 27.4. klo 17.30.

Jukka Kuoppamäki: äitienpäivän etäkonsertti palvelutaloissa su 14.5.
Kangasala-talon konsertti äitienpäiväkonsertti streemattiin viiteen palvelutaloon Kangasalla ja Pälkäneellä. Myös kotihoidon piirissä oleville ikäihmisille tarjottiin mahdollisuus osallistua palvelutaloihin streemattavaan konserttiin.

Satuhahmo kirjastoautokiertueella Kangasalan päiväkodeissa 11.–22.5. Satuhahmo kulki päiväkoteihin kirjastoauton mukana ja ilahdutti loruilla ja leikeillä kaikkein pienimpiä lapsia, 1-3 -vuotiaita.

Lavatanssit Vilpolassa ti 20.6. klo 14-17
Ohjelmallisissa lavatansseissa laitettiin jalalla koreasti vanhan tanssimusiikin tahtiin, laulettiin yhdessä ja nautittiin tarjoiluista. Musiikista vastasi Elea-orkesteri. Vapaa pääsy.

Gallerioiden ilta to 6.7. klo 17–22 ja Galleriakartta
Yhteensä 20 kesägalleriaa Kangasalta ja Pälkäneeltä piti ovensa avoinna klo 17-22. Bussikuljetukset Kangasalta ja Pälkäneeltä kiersivät gallerioissa oppaan johdattamina. Gallerioista laadittiin kartta, joka oli jaossa koko kesän ajan. Vapaa pääsy.

Kerro toiveesi!

Toivomme kuntalaisilta, järjestöiltä, kyläyhdistyksiltä ja  kulttuuritoimijoilta ideoita ja toiveita alueen kulttuuritoiminnan kehittämiseksi. Otathan yhteyttä!

Yhteystiedot

Minna Aurivuo
koordinaattori
040 5851135
minna.aurivuo@kangasala-talo.fi

Kangasala-talon koordinoiman hankkeen osatoteuttajia ovat Kimmo Pyykkö -taidemuseo, Kangasalan kirjasto, Kangasalan kunta/kulttuuri, Pälkäneen kunta/kulttuuri ja Kulttuuriosuuskunta Terä.