Ajankohtaista

04.11.2015

Henrietta Lehtosen video ja piirustuksia Kangasala-talon galleriassa 4.11. - 29.11.2015

Henrietta Lehtosen video ja piirustuksia Kangasala-talon galleriassa 4.11. - 29.11.2015

Kangasala-talon aulatilassa on marraskuun ajan esillä kuvataiteilija Henrietta Lehtosen videoinstallaatio ”Juuri nyt on kaikki hyvin”. Kesäistä teosta on kuvattu muun muassa Kangasalla. Ääniraidalla kuuluu lintujen laulua ja muita luonnon ääniä. Gallerian puolelle on ripustettu Henrietta Lehtosen lyijykynäpiirustuksia, joihin on tallentunut kuvataiteilijan arkea: työhuoneen pöytä työkaluineen, kuihtuneet hyasintit, aukeava magnolian oksa, kerällä nukkuva kissa. Henrietta Lehtonen on tamperelainen kuvataiteilija ja arkkitehti, joka viihtyy kesäisin mökillään Kangasalla.

Videoinstallaatio Juuri nyt kaikki on hyvin (2014) Kangasala-talon aulassa

Teoksen muodostavissa kuvissa ei tapahdu mitään, ne voisivat melkein olla maalauksia, mutta ne ovat liikkuvia ja eläviä kuvia. Teos näyttää eräänlaisia epätapahtumia ja saa katsojan tietoiseksi maailman läsnäolosta siitä huolimatta, että kuvien aiheena ei ole mitään dramaattista tai hämmästyttävää, ei edes alkeellista tarinaa. Maailma vain on. Teosta on kuvattu kesällä 2014 Kangasalla, Pitkänniemen alueella Nokialla sekä Tampereella.

Lyijykynäpiirustussarja Kangasala-talon galleriassa

Lyijykynäpiirustussarja on toistaiseksi nimetön, vaikka yksittäisillä piirustuksilla onkin omat nimet. Teosten aiheet ovat jokapäiväisiä näkyjä taiteilijan ateljeesta ja kodista: Fujivuori työpöydällä, kissoja ja elämän ja kuoleman rajamailla kamppailevia huonekasveja.

Piirtäminen on ihmisen ja taiteilijan perustoimintaa, se on maailman havaitsemista ja havainnon muuttamista näkyvään muotoon. Parhaimmillaan hidas piirtäminen dokumentoi sekä kuvattavan aiheen että havainnon rakentumisen prosessin.

Kangasala-talon galleria
Kuohunharjuntie 6
36200 Kangasala
www.kangasala-talo.fi

Galleria on avoinna ti-ke 11 - 17, to 11 - 19, pe-su 11 - 17. Galleria on maksuton ja avoin kaikille.

Lisätiedot:

Henrietta Lehtonen, kuvataiteilija, arkkitehti
henrietta.lehtonen@luukku.com
p. 040 865 8329

Soila Kaipiainen, intendentti
soila.kaipiainen@kangasala-talo.fi
p. 050 502 1036Takaisin uutisiin