Ajankohtaista

07.12.2015

Sibelius-juhlakonsertti Kangasala-talossa

Kangasalalainen nuori pianisti Tuomas Salokangas on koonnut Sibeliusta ja 150-vuotiasta Kangasalaa juhlistavan konsertin, joka kuullaan Kangasala-salissa Sibeliuksen ja suomalaisen musiikin päivänä tiistaina 8.12. Konsertti on pirkanmaalaisten nuorten taitelijoiden kunnianosoitus säveltäjämestarille.

− Kokonaisuus on monipuolinen kattaus Sibeliuksen tuotannosta. Keskeisenä teemana on Sibeliuksen harvemmin esitetyt mestariteokset, esimerkiksi kansanlaulusovitukset pianolle ja vastikään arkistojen kätköistä löydetty Rakkaalle Ainolle pianolle nelikätisesti, Tuomas Salokangas kertoo.

Toisaalta konserttiohjelmaan kuuluu Sibeliuksen rakastetuimpiin sävellyksiin lukeutuvat viisi joululaulua, mutta myös lauluja tulkittuna poikkeuksellisesti saksofonilla.

Suurena huipennuksena ohjelmassa on mahtipontinen, haastava ja harvoin kuultu pianokvintetto, joka niin ikään kuuluu Sibeliuksen myöhemmin löydettyjen teosten joukkoon. − Ilmeisesti säveltäjän oma itsekritiikki on vaikuttanut teosten katoamiseen ja myöhemmin niitä on kaivettu esiin. Kyseessä on iso teos, nuotin pituuskin on 150 sivua, Salokangas toteaa.

Salokangas on koonnut kokoonpanon Tampereen musiikkiakatemian opiskelijoista ja johtaa konsertin ohjelmiston kokoamista ja yhteistä harjoittelua.

– Koko monipuolinen ohjelma on harjoitettu tätä konserttia varten, joskin konserttipyyntöjä on saatu myös muualta. Opettajilta saatu palaute on ollut kannustavaa. Näin haastavaan projektiin opiskelijat harvoin itsenäisesti lähtevät, Salokangas summaa.

Tähtitarhojen tasalla – Sibelius ja Kangasala 150 vuotta -konsertti kuullaan Kangasala-salissa tiistaina 8.12. klo 19. Lipun voi ostaa Kangasala-talolta tai Lippu.fi:n myyntipisteistä ja netistä.

 

 Takaisin uutisiin