Ajankohtaista

20.01.2016

Kangasala-talossa ensimmäisenä vuonna lähes 49 000 kävijää

Kangasala-talo keräsi ensimmäisenä toimintavuonnaan 2015 noin 49 000 kävijää. Kävijämäärä koostuu Kangasala-salin, Kimmo Pyykkö -taidemuseon, Gallerian ja muiden tapahtumien kävijöistä.

− Ensimmäisen vuoden kävijätavoitteet ylitettiin. Kuntalaiset ja lähimatkailijat muualta Pirkanmaalta ottivat talon toiminnan innostuneesti vastaan, Kangasala-talo Oy:n toimitusjohtaja Timo Kotilainen kertoo. Kimmo Pyykkö -taidemuseo keräsi kävijöitä koko maasta ja myös ulkomailta.

Ensimmäisenä toimintavuonna Kangasala-talossa järjestettiin lähes 180 tapahtumaa. Näistä K-Kinon elokuvanäytöksiä oli 50. Lisäksi Kimmo Pyykkö -taidemuseo järjesti opastuksia ja työpajoja viikoittain.

Kangasala-talo avattiin yleisölle 1. helmikuuta 2015. – Avajaisviikko helmikuussa täytti salin ja museon. Muita vuoden kohokohtia olivat esimerkiksi Tampere Filharmonian vierailukonsertit elokuussa, Iiro Rantalan Suomen levynjulkistuskonsertit ja Linnateatterin ”Tatu ja Patu pihalla” -lastenteatteriesitykset, Kotilainen summaa.

Eniten kävijöitä keräsi joulunavaustapahtuma, jossa perinteinen Kangasalan yrittäjien toritapahtuma laajeni kulttuurikortteliin, eli Kangasala-taloon ja Kangasalan kirjastoon. Joulunavauksessa Kangasala-talossa vieraili noin 3 000 kävijää.

Kangasala-salissa kuullaan seuraavaksi Leif Lindemanin konsertti sekä lapsiperheille suunnattu Soiva metsä -multimediakonsertti.

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa noin 11 000 kävijää

Kimmo Pyykkö -taidemuseo keräsi avausvuonnaan lähes 11 000 kävijää. Taidemuseossa järjestettiin viikoittain opastettuja kierroksia ja tapahtumia, ja museo palveli koko vuoden myös Kangasalan ja naapurikuntien koululaisia opastuksilla ja työpajoilla.

Taidemuseon seuraava näyttely taidemaalari Raili Tangin ”Ilolla ja intohimolla” avataan suunnitelmien mukaisesti 30. tammikuuta.

Kangasala-talo, kuva Tero HakalaTakaisin uutisiin