Ajankohtaista

21.01.2016

Kangasala-talolle Vuoden betonirakenne 2015 -palkinto

Kangasala-talolle on myönnetty Betoniteollisuus ry:n vuosittain jaettava Vuoden betonirakenne -palkinto.
 
Vuoden Betonirakenne -palkinto annetaan vuosittaisen kilpailun perusteella rakennuskohteelle, joka parhaiten edustaa suomalaista betonirakentamista. Kilpailun järjestää Betoniteollisuus ry.
 
”Kangasala-talo palkitaan vuoden 2015 betonirakenteena taitavasta ja vaativasta arkkitehti- ja rakennesuunnittelusta sekä laadukkaasta toteutuksesta”, Betoniteollisuus ry kertoo tiedotteessaan. ”Kaikkien osapuolten toimivalla yhteistyöllä ja osaavalla betonin käytöllä on aikaansaatu rakennusteknisesti onnistunut, ilmeikäs ja veistoksellinen arkkitehtoninen kokonaisuus osaksi suomalaisen kirkonkylän kulttuurimaisemaa.”
 

                                                                                                  kuva: Tuomas Uusheimo
 
Kangasala-talon on suunnitellut Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komonen Oy, pääsuunnittelijana Markku Puumala, arkkitehti SAFA.
 

 – On aina hienoa saada tunnustusta tehdystä työstä ja arvostusta uusille ideoille. Meitä kiinnostaa kaikki uusi ja kokeileva. Betonissa materiaalina on paljon mahdollisuuksia, joita hyödynnetään mielestämme liian vähän. Hienoa on myös, että pienen kunnan iso ja rohkea ponnistus toteuttaa laadukas julkinen rakennus, saa näin arvostusta, Puumala kommentoi.
 
Kangasala-talo palkittiin viime vuonna Betonijulkisivu – Arkkitehtuuripalkinnolla. Kangasala-talo oli ehdolla myös Suomen Arkkitehtiliiton SAFA:n myöntämän Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi. 

 
                                                                                                  kuva: Tuomas Uusheimo
                                                                                   
Betoni on monien mahdollisuuksien materiaali

 
Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komonen Oy on käyttänyt arkkitehtuurissaan betonia materiaalina ennakkoluulottomasti ja taitavasti useissa kohteissaan. Hämeenlinnan maakunta-arkisto palkittiin Betonijulkisivu – Arkkitehtuuripalkinnolla vuonna 2009 ja Vuoden Betonirakenteena vuonna 2010. Näiden lisäksi useita muita heidän suunnittelemiaan kohteita on palkittu Vuoden betonirakenne -palkinnolla.
 
Kangasala-talo toimii monipuolisena kulttuurikeskuksena, jossa vieraili ensimmäisenä toimintavuonna 2015 lähes 49 000 kävijää.

 Takaisin uutisiin