Ajankohtaista

17.02.2016

Mika Väyrysen harmonikka soi monissa sävyissä

Mika Väyrynen, yksi maailman arvostetuimmista klassisen harmonikkamusiikin taiteilijoista, tuo Kangasala-saliin monipuolisen ja tunnelmasta toiseen kulkevan harmonikkaillan torstaina 25. helmikuuta.
 
Satoja konsertteja Suomessa, muualla Euroopassa ja Aasiassa soittanut Mika Väyrynen on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista ja arvostetuimmista harmonikkataiteilijoistamme.


− Kangasala-talo uutena konserttipaikkana on tuonut konsertin suunnitteluun mukavan lisän. Konsertin ohjelmassa on musiikkia Modest Musorgskin Näyttelykuvista suomalaisiin kansanlauluihin. Ilta sisältää useita klassisen musiikin ikivihreitä, joihin harmonikalla saa mukaan aivan uusi sävyjä, Mika Väyrynen kertoo konsertin ohjelman suunnittelusta.
 
Väyrynen aloitti konserttiuransa 1980-luvun puolessa välissä ja on sittemmin esiintynyt lähes jokaisen suomalaisen orkesterin solistina sekä monilla musiikkifestivaaleilla ympäri maailman. Kamarimuusikkona hän on esiintynyt lukuisten maailmanluokan taiteilijoiden kanssa. Hän on ainoa suomalainen, joka on voittanut kansainväliset Coupe Mondiale -kilpailut (Luzern 1989).


 
Mika Väyrysen harmonikkakonsertti on osa Kangasala-talon klassisten konserttien sarjaa. Sarjan kantavana ideana on klassisen musiikin raja-aitojen kolkuttelu tuomalla konsertteihin uusia ja yllättäviä näkökulmia perinteisten kamarikonserttien rinnalle.
 
Näyttelykuvia – Mika Väyrynen, harmonikka -konsertti Kangasala-talossa to 25.2. klo 19. Liput Kangasala-talolta 20/18/10€, Lippu.fi alk. 22,50/20,50/12,20€Takaisin uutisiin