Ajankohtaista

19.02.2016

Kangasala-talon ravintolatoiminta uusiin käsiin

Kangasala-talon ravintolatoiminta on saanut uudet vetäjät. Armas Galleria&Keittiö Oy:n nimellä jatkavaa ravintolaa pyörittävät nyt paljasjalkainen kangasalalainen ja monelle paikalliselle tuttu asiakaspalvelija Heli Knuuttila sekä 30 vuotta alalla työskennellyt keittiömestari Terttu Ilonen.
 
Knuuttila ja Ilonen jatkavat työtä Kangasala-talossa Saarioinen Oy:n kehityspäälliköksi siirtyneen Heikki Ahopellon jalanjäljissä. – Kangasala-talossa toimivan ravintolan arvot ja ideologia pysyvät samana. Olennaista on rakkaus ruuan raaka-aineiden alkuperään, 17 vuotta Ahopellon luotsaamissa ravintoloissa työskennellyt Ilonen kertoo.

− On luontevaa jatkaa Heikin viitoittamaa tietä myös Armas Galleria&Keittiössä, tiiviissä yhteistyössä lähituottajien kanssa, Ilonen jatkaa.

Armas Galleria&Keittiön lähituottajaverkosto on laaja. – Keskisen Askon härkäpavut ovat jo käsite. Tuttuja tuottajia ovat muun muassa Heikkisen puutarha, Hunajapilvi, keruutuoteneuvoja Tirri, Penttilän lähiruokatila, Mouhijärven Herkkujuustola, Terra Creta sekä Paijan Possu – vain muutamia mainitakseni, Ilonen kertoo.

− Tärkeä yhteistyökumppani on myös kangasalalainen Viinitalli, joka toimittaa meille pienten tuottajien valikoituja viinejä. Tuotteiden jäljitettävyys ja alkuperä voidaan halutessamme tarkistaa kaikista tuotteistamme, Ilonen kertoo.

Heli Knuuttila on paljasjalkainen kangasalainen, joka on tullut tutuksi positiivisena asiakaspalvelijana vuosien varrella useassa eri yrityksessä Kangasalla. Knuuttila on työskennellyt Kangasala-talossa alusta saakka.

− Toimimme yhteistyössä myös Kangasalan Tredun kanssa muun muassa työllistämällä alan opiskelijoita, Knuuttila kertoo.

Juhlia, klubeja, buffetpöytiä ja kokouksia Kangasala-talossa
 
Uudet naisyrittäjät tuovat toimintaan omat mausteensa. – Ainakin naisnäkökulmaa ja tiettyä pehmeyttä, sekä asiakaslähtöistä tapahtumatuottamista, Knuuttila toteaa.

Tästä yhtenä hyvänä esimerkkinä Armas-klubi, joka aloittaa toimintansa Kangasala-talossa helmikuun lopussa. Ensimmäisen klubin lavalle nousevat Voice of Finlandissa menestyneet Iina ja Roosa Hietanen.

− Viemme rohkeasti eteenpäin ravintolan tapahtumatoimintaa. Kerran kuussa sunnuntaisin galleriassa on mahdollista nauttia taidebuffet ja jatkaa siitä taidemuseoon sunnuntaiopastukseen. Myös monen Kangasala-salin tapahtuman yhteydessä on mahdollista nauttia herkullinen buffetruokailu, Knuuttila summaa.
 
Uusien yrittäjien aloitettua Kangasala-talo palvelee tilausravintolana pienempiäkin ryhmiä, 10 hengestä alkaen. Kangasala-talon galleriassa järjestetään yritysten ja yhdistysten tilaisuuksia sekä perhejuhlia syntymäpäivistä muistotilaisuuksiin. Gallerian näyttelyt järjestää Kangasala-talo Oy kutsunäyttelyinä ja Kimmo Pyykkö -taidemuseon intendentin Soila Kaipiaisen kuratoimina.

– Tilaisuuksiin voidaan aina yhdistää myös talon muuta kulttuuritarjontaa – esimerkiksi Kimmo Pyykkö -taidemuseon opastuksia ja työpajoja, tai musiikkia, Knuuttila kertoo.

Tiedustelut, varaukset:
Armas Galleria&Keittiön myyntipalvelu
050 344 4814
armas (at) galleriakeitto.fi

Armas Galleria&Keittiö Oy:n uudet yrittäjät Terttu Ilonen ja Heli Knuuttila.Takaisin uutisiin