Ajankohtaista

26.02.2016

Vaihtoehtokantrin merkkimies Kangasala-talossa

Mark Olson (The Jayhawks) esiintyy yhdessä Ingunn Ringvoldin kanssa Kangasala -talossa torstaina 3. maaliskuuta klo 19.
 
Harva artisti on jättänyt edustamaansa musiikkityyliin yhtä kestävän jäljen kuin The Jayhawksin perustajajäsen ja laulaja Mark Olson. Vaihtoehtokantrin ja americanan merkkipaalut, kuten Hollywood Townhall (1991) tai Tomorrow the Green Grass (1995), ovat ajattomia klassikoita.
 
Viimeksi mainitun albumin jälkeen Olson lähti Jayhawksista, ja muutti silloisen vaimonsa Victoria Williamsin kanssa Kalifornian Joshua Treehen, Mojaven erämaan läheisyyteen. Seuraavina vuosina hän julkaisi useita hienoja levyjä Original Harmony Ridge Creek Dippers -yhtyeensä kanssa.


 
Sielukas ja terapeuttinen soolodebyytti The Salvation Blues (2007) sekä sitä seurannut Many Colored Kite (2010) saivat alkunsa vanhalla mantereella kuukausien reilaamisen tuloksena.
 
Vuonna 2010 Olson palasi Jayhawksiin viidentoista vuoden jälkeen kirjoittamaan ja julkaisemaan albumin Mockingbird Time. Levyn julkaisua seurasi kahden vuoden kiertäminen Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Tänä aikana Mark kohtasi uuden kumppanin niin elämässä kuin musiikissakin − norjalaisen laulajan ja multi-instrumentalistin Ingunn Ringvoldin.
 
Ringvold on tähän mennessä julkaissut muun muassa kolme upeaa albumia Sailorine-nimellä, ja hän myös vierailee Mockingbird Time -albumilla.


 
Valmiina seuraaviin seikkailuihin ja uuden musiikin luomiseen Mark ja Ingunn matkustivat Armeniasta Etelä-Afrikkaan, USA:sta Norjaan ja Suomesta Tshekkeihin levyttäen yksitoista laulua. Näistä kappaleista syntyi Markin uusin sooloalbumi Good-bye Lizelle.
Good-bye Lizelle -albumin yksitoista kappaletta ovat muotovalioita sävellyksiä, ja kukin niistä on oma tarinansa. Syvälliset ja ajattomat kappaleet kruunaa Ingunn Ringvoldin vaikuttava duetto- ja harmonialaulu. Kyseessä on upea levy eräältä viime vuosikymmenien merkittävimmältä lauluntekijältä.
 
Mark Olson saapuu yhdessä Ingunn Ringvoldin kanssa Kangasala -taloon esiintymään torstaina 3.3.2016.
 
Mark Olson Kangasala-talossa to 3.3. klo 19. Liput Kangasala-talolta 18/5€, Lippu.fi alk. 20,50/6,50€. Opiskelijaliput talvilomaedulla ennakkoon 5/6,50€
Takaisin uutisiin