Ajankohtaista

02.03.2016

Johanna Pihlajamaan grafiikkaa Kangasala-talossa

Kuvataiteilija Johanna Pihlajamaan teoksia on esillä Kangasala-talon galleriassa 24.3. saakka. Ripustettuna on värikäs esitys taidegrafiikan vedoksia. Teosten aiheena on yksinkertaisesti ympyrä ja väri. Jokainen vedos on oma yksilönsä, kahta samanlaista ei ole.
 
Pihlajamaa on tehnyt Orbicular Colors – Pyöreäiset värit -sarjaa useamman vuoden. Väriskaala on ajan kuluessa muuttunut vaaleista sävyistä vahvempiin väriyhdistelmiin.


 
Uusi Figuring-sarja on voimakasvärinen, lähes puhtain värein painettu teoskokonaisuus. Ihminen assosioi värit oman kokemuksensa ja oppimansa mukaan. Joku vedos saattaa yhdistyä mereen ja toinen aurinkoon. − Yritän aina vedostaa kuvan, jota jaksaa katsoa. Katse saa työskennellä värien vuorovaikutusta seuratessa ja välillä valaistuksen vaihtelu voi nostaa teoksesta esiin uusia sävyjä, Pihlajamaa kertoo.


 
Johanna Pihlajamaa on taidegraafikko ja hän asuu Tampereella ja työskentelee parhaillaan Suomen Kulttuurirahaston myöntämällä vuosiapurahalla. Pihlajamaa on myös toiminut aktiivisesti taiteilijajärjestöissä ja on tällä hetkellä Suomen Taidegraafikot ry:n johtokunnan puheenjohtaja. Pihlajamaa osallistuu huhtikuussa pidettävään Taidesuunnistukseen, jolloin hänen työhuoneellaan Tampereen Hallituskadulla on avoimet ovet.
 
Johanna Pihlajamaan näyttely Figurings Kangasala-talon galleriassa 2.–24.3. Vapaa pääsy.Takaisin uutisiin