Ajankohtaista

17.03.2016

Pianokonsertti lennättää tuttuihin maailmoihin

Pianisti Jukka Nykänen kutsuu kuulijan matkalle yhteiseen musiikillisen muistiimme Kangasala-talossa keskiviikkona 30.3.
 
Nykäsen konsertti on kuin lentosimulaattori, joka lennättää tuttujen tunnelmien välillä. Konsertin pääteos on Stravinskin Kevätuhri. Lisäksi kuullaan muun muassa James Bond -pianofantasia sekä kansanlauluihin pohjautuvia sovituksia.

Jukka Nykäsen erityisalaa ovat pianosovitukset, joita hän on tehnyt niin kansanlaulujen, elokuvien, musikaalien kuin tv-sarjojenkin tunnusmusiikkien pohjalta. Hän on julkaissut omista pianosovituksistaan kaksi soololevyä, joista ensimmäisen (Pianovirtuoso, 2007) Helsingin sanomat valitsi yhdeksi Vuoden
levyistä.


 
Jukka Nykänen aloitti pianonsoiton opiskelun Espoon musiikkiopistossa Kata Nummen oppilaana ja jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemiassa Teppo Koiviston johdolla. Hän valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2004 ja piti ensikonserttinsa vuonna 2006.
 
Nykänen on esiintynyt muun muassa Espoon kansainvälisellä pianoviikolla, Kuhmon kamarimusiikissa ja Turun, Mäntän, Lemin ja Joroisten musiikkijuhlilla, sekä Saksassa, Japanissa ja Yhdysvalloissa.


 
Vuosien varrella Nykänen on työskennellyt runsaasti laulu- ja orkesterimusiikin sekä oopperan ja teatterin parissa, niin pianistina kuin säveltäjänäkin. Syksystä 2013 lähtien hän on toiminut Yle Teemalla RSO:n konserttien pianisti-kommentaattorina. Joulukuussa 2014 Nykäselle myönnettiin Opetus- ja kulttuuriministeriön Suomi-palkinto.
 
Konsertin ohjelma:
 
Minun kultani kaunis on
Säkkijärven polkka
Karjalan kunnailla
Porilaisten marssi
 
Wagner: Lentävä hollantilainen -parafraasi
 
Stravinski: Kevätuhri
 
- väliaika -
 
Hyvät, pahat ja rumat -muunnelmat
 
James Bond -pianofantasia
 
 
Kevätuhri – Jukka Nykänen, piano -konsertti Kangasala-talossa ke 30.3. klo 19. Liput Kangasala-talolta 20/18/10€, Lippu.fi alk. 22,50/20,50/12,50€.Takaisin uutisiin