Ajankohtaista

06.04.2016

Musiikkisatu Eläinten karnevaali TASO:n lastenkonsertissa Kangasalla

Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri (TASO) konsertoi Kangasala-talolla sunnuntaina 17.4.2016 klo 15 ja 17. Lastenkonsertissa esitetään Camille Saint-Saënsin säveltämä musiikkisatu Eläinten karnevaali ja Heikki Salon kirjoittama tarina. Tarinan kertojana toimii Pikku Kakkosestakin tuttu näyttelijä Eila Roine ja orkesteria johtaa Kimmo Tullila.

Eläinten karnevaali (Le carnaval des animaux) on ranskalaisen Camille Saint-Saënsin (1835–1921) säveltämä 14-osainen sarja pienelle orkesterille. Teos on eläinaiheista ohjelmamusiikkia, jossa jokainen osa finaalia lukuun ottamatta kuvaa tiettyä eläintä. Leikkisässä sävellyksessä vaihtelevat pääosissa eri soittimet, joilla tuodaan esille eri eläimiä. Saint-Saëns epäili humoristisen teoksen vahingoittavan mainettaan vakavan musiikin säveltäjänä, joten hän kielsi esittämästä teosta kantaesityksen jälkeen. Saint-Saënsin kuoltua teoksesta tulikin hänen suosituimpiaan.Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri (TASO) on kunnianhimoinen harrastajasinfoniaorkesteri, jonka tavoitteena on tarjota opiskelijoille sekä muille musiikinharrastajille mahdollisuus soittaa korkeatasoista orkesterimusiikkia. TASO onkin esittänyt menestyksekkäästi useita orkesterikirjallisuuden merkkiteoksia ja tehnyt yhteistyötä maamme eturivin taiteilijoiden kanssa. TASO on esiintynyt kotikaupunkinsa lisäksi mm. Helsingissä, Turussa, Tallinnassa, Jyväskylässä, Seinäjoella ja Uppsalassa. Orkesteri järjestää vuosittain vähintään kaksi sinfoniaorkesterikonserttia, joiden lisäksi toimintaan kuuluvat viihde- ja joulukonsertit, tilausesiintymiset ja juhlatanssiaiset.

Kapellimestari ja TASO:n taiteellinen johtaja Kimmo Tullila oli perustamassa orkesteria vuonna 2003 ja hänen johdollaan orkesteri on noussut merkittäväksi vaikuttajaksi Tampereen kulttuurielämässä. Tullila suoritti orkesterinjohdon diplomitutkintonsa syksyllä 2009 ja toimii myös Tampere Filharmonian 2. viulun äänenjohtajana.Eläinten karnevaali -lastenkonsertti
su 17.4. klo 15 ja 17, Kangasala-talo
Musiikkisatu Eläinten karnevaali Tampereen akateemisen sinfoniaorkesterin (TASO) esittämänä. Leikkisä 14-osainen sävellys kuvaa eri eläimiä orkesterisoittimien kautta. Konserttiin saapuu kertojaksi Pikku Kakkosestakin tuttu näyttelijä Eila Roine.

Musiikki: Camille Saint-Saëns
Tarina: Heikki Salo
Kapellimestari: Kimmo Tullila
Kertoja: Eila Roine

Liput Kangasala-talolta 10€, Lippu.fi alk. 12,50€Takaisin uutisiin