Ajankohtaista

13.04.2016

Pirkanmaan musiikkiopisto tuo Kangasala-taloon kokonaisen konserttiviikon

Kangasala-talon täyttää ensi maanantaista lähtien musiikkifestivaali, jonka päätähtinä taituroivat pirkanmaalaiset lapset, nuoret ja opiskelijat.
 
”Pirkanmaan musiikkiopiston ja Kangasala-talon yhteistyö tuottaa hienon tapahtumaviikon, jonka aikana nuoret musiikinharrastajat ja -opiskelijat toteuttavat sarjan kunnianhimoisia konsertteja. Nuorilla muusikoilla on osaamista sekä soittamisen riemua, joka tulee säteilemään viikon eri konserteissa katsomon viimeiseen riviin saakka”, iloitsee talon toimitusjohtaja Timo Kotilainen.
 
Maanantaina 18.4. lavalle nousevat PMO:n kolme eri puhallinorkesteria monipuolisella ohjelmalla, joissa kaikuvat sävelet Sibeliuksen Karelia-sarjasta Star Warsiin.
 
Torstain 21.4. Universumin ääniä -konserttiin kangasalalainen pianisti Tuomas Salokangas tuo kattauksen muun muassa virolaisten säveltäjien teoksia. Konsertti on saanut nimensä virolaisen säveltäjän Urmas Sisaskin teoksen mukaan ja paikalle on saapuu myös säveltäjä itse.


Universumin ääniä -konsertti

”Sisask on ihan maailmanlaajuisestikin merkittävä nykysäveltäjä, joten on iso juttu saada hänet paikan päälle konserttiin”, hehkuttaa Salokangas. Konsertin toisella puoliskolla kuullaan tutumpia suomalaissävelmiä PMO:n sinfoniajousien esittämänä.
Perjantain konsertissa esiintyvät Pirkanmaan musiikkiopiston ja Turun seudun musiikkiopiston big bandit laulusolisteineen. Illan ohjelmassa swingiä, lattaria ja muuta svengaavaa musiikkia. Kapellimestarina nähdään muun muassa Petri Juutilainen.
 
Tapahtumaviikon päättää sunnuntaina Finnish Symphonic Wind Professionals (FSWP) joka on kapellimestareista ja soitonopettajista koottu sinfoninen puhallinorkesteri, kapellimestareina Anna-Leena Lumme ja Marjo Riihimäki.
 
6–10,50 euron hintaisia konserttilippuja myy Kangasala-talon lipunmyynti ja Lippu.fi. Lippuja saa myös tuntia ennen konserttia ovelta.

 Takaisin uutisiin