Ajankohtaista

19.01.2015

Kangasala-talon avajaisviikolla Sibeliusta ja Muumilaakso-musiikkia

Kangasala-talon avajaisviikkoa juhlitaan 1.–7. helmikuuta monipuolisella ohjelmistolla. Avajaisviikko on osa Kangasalan kunnan 150-juhlavuotta.

Sibeliuksen juhlavuosi näkyy Kangasala-salin avauksessa

Kangasala-salin klassisen musiikin teeman avaa Studia Generalia ”Sibeliuksen maailma” tiistaina 3. helmikuuta klo 17:30–18:15. Tietokirjailija ja musiikkivaikuttaja Pekka Hako taustoittaa Jean Sibeliusta säveltäjänä ja ihmisenä. Luennolla vierailee laulutaiteilija Jorma Hynninen, joka keskustelee monivuotisen yhteistyökumppaninsa Pekka Hakon kanssa Sibeliuksen musiikista. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Tapahtuma kalenterissa

 

Pekka Hako, Kuva: Esko Jämsä/Kirjapaja Oy

 

Avajaiset lapsille

Kangasala-talon avajaisia lapsille vietetään torstaina 5. helmikuuta klo 18, jolloin salissa soi lastenkonsertti kaikenikäisille. Kangasalalainen lastenkulttuurin moniosaaja ja lauluntekijä Heikki Mäenpää tuo avajaisiin kansainvälisesti palkitun Muumilaakso-orkesterinsa vahvistettuna Tanssiteatteri MD:n tanssijoilla. Vuorovaikutteinen ”Kurkistuksia Tanssivaan Muumilaaksoon” -konsertti käynnistää uuden vaiheen pitkäaikaisen Muumilaakso-musiikin säveltäjän tuotannossa. Illan konsertti on osa Kangasalan kunnan varhaiskasvatuksen ”Lapsellinen Kangasala” -teemapäivää.

Tapahtuma kalenterissa

 

Kuva Ari Ijäs, Moomin Characters (TM)

 

Avoimien ovien päivä kutsuu taloon

Kangasala-talon avajaisviikon ensimmäinen tapahtuma on avoimien ovien päivä sunnuntaina 1. helmikuuta. Kangasala-talo on avoinna klo 12–15. Talossa järjestetään opastettuja kierroksia, ja Pirkanmaan musiikkiopisto esiintyy pienissä konserteissa. Kangasala-talon galleriassa vietetään valokuvataiteilija Susanna Majurin näyttelyn avoimia avajaisia. Myös samassa korttelissa sijaitseva Kangasalan pääkirjasto on avoinna ja tarjoaa ohjelmaa lapsille. Kimmo Pyykkö -taidemuseo on avoinna klo 12–17.

Tapahtuma kalenterissa

 

Kangasala-talon kevätkauden ohjelmistoon voi tutustua Kangasala-talon nettisivuilla. Tapahtumien liput ovat myynnissä Lippupisteessä.Takaisin uutisiin