Ajankohtaista

03.08.2016

Museoiden ilta 18.8.2016 Kangasalla

Suuren suosion viime kesänä saanut Museoiden ilta toteutetaan uudelleen Kangasalla. Elokuun 18. päivä ovat museoiden ovet avoinna klo 17:sta aina klo 22:een saakka. Kaikkiin kohteisiin on tuona aikana vapaa pääsy.

Kohteiden tarkemmat ohjelmatiedot löytyvät Visit Kangasalan ja kohteiden omilta nettisivuilta.

Eri museoissa järjestetään erilaista ohjelmaa, opastuskierroksia, luentoja, musiikkiesityksiä ja pienoisnäytelmiä. Sahalahti-Seura keskittää makasiininsa 200-vuotisjuhlan Museoiden iltaan. FT Ilkka Teerijoki esitelmöi makasiinihistoriasta Sahalahden makasiinissa klo 18 alkaen.

Illan aikana on mahdollisuus tavata useitakin Kangasalan historian arvohenkilöitä. Muun muassa Kaarinat Maununtytär ja Hannuntytär kiertelevät yleisön joukossa illan aikana, Kaarina Maununtytär Varsamäen hevosajopelimuseossa ja Kaarina Hannuntytär Kangasalan kotiseutumuseossa. Jalmari Finnestä kuullaan Lepokodissa ja musiikkia on illan aikana kuultavissa ainakin Kuhmalahden- ja Kangasalan kotiseutumuseoissa.  Kahvia on tarjolla useassakin paikassa, Karjalaisessa Kulttuurikeskus Äijälässä on myynnissä muum muassa tuoreita piirakoita.

Mobiliassa järjestetään useita opastuskierroksia. Uuteen Rallimuseoon pääsee yhdessä oppaan kanssa klo 19 ja 21. Kimmo Pyykkö -taidemuseossa on illan aikana opastetut kierrokset sekä Kimmo Pyykön että Raili Tangin näyttelyihin. Lapset pääsevät maalaamaan isokokoista maalausta Raili Tangin tyyliin.

Museoiden iltaan osallistuvat 18.8.2016:

Karjalainen kulttuurikeskus Äijälä, Liuksialankuja 33

Kangasalan kotiseutumuseo, Tapulintie 4

Kangasalan Lepokoti, Ruutanantie 26

Kimmo Pyykkö -taidemuseo, Kangasala-talo, Kuohunharjuntie 6

Kuhmalahden kotiseutumuseo, Knaapintie 16, Kuhmalahti

Mobilian Autokylä, Kustaa Kolmannen tie 75

Sahalahden museomakasiini, Sälssinkuja 2, Sahalahti

Varsamäen hevosajopelimuseo, Varsamäentie 108

Vehoniemen automuseo, Vehoniemenharjuntie 92

MUSEOIDEN ILTA KANGASALLA torstaina 18.8.2016
Kaikki kohteet ovat avoinna klo 17−22. Vapaa pääsy.Takaisin uutisiin