Ajankohtaista

09.08.2016

Muistijälkiä – Virve Lilja Kangasala-talon galleriassa 10.8.−2.9.

Kangasala-talon galleriassa on seuraavaksi esillä kangasalaisen kuvataiteilijan Virve Liljan näyttely Muistijälkiä.

Maalauksia kasvusta, ikääntymisestä ja muistamisesta. Näyttelyn teokset käsittelevät muistin ja kehon rapistumista, väistämätöntä muutosta, joka koskettaa meitä kaikkia ennemmin tai myöhemmin.

Muistijälkiä I, 2016, akryyli puulle, kuva Virve Lilja

Kuvan tekeminen on Virve Liljalle ajattelun väline. Keskeneräinen teos kysyy kysymyksen, johon valmis teos vastaa. Usein työskentely muistuttaa meditaatiota, jolloin käsi toteuttaa ja saattaa näkyväksi valmiina odottavat ideat. Lilja lainaa teoksiinsa paloja eri kulttuureista ja liittää ne yhteen omakohtaisten kokemusten kanssa.

Kuvataiteilija Virve Lilja on syntynyt Helsingissä 1968. Helsingin taidelukion jälkeen tie vei Kankaanpään taidekouluun. Vuonna 1993 Lilja valmistui kuvataiteilijaksi ja muutti Kangasalle. Rauhallinen ja viihtyisä asuinpaikka muodostui Liljalle tärkeäksi tukikohdaksi. Kangasala on hänelle paikka, jossa kasvattaa lapset, ja jonne on aina mukava palata. Lilja arvostaa yksityiselämässään harmoniaa, jolloin jää enemmän energiaa käytettäväksi taiteen tekoon.

Kosminen kudos, 2016, akryyli ja öljy kankaalle, kuva Virve Lilja

Virve Liljan teoksia on lukuisissa koti- ja ulkomaisissa kokoelmissa. Hän on pitänyt ahkerasti näyttelyitä vuodesta 1992. Julkisia taideteoksia hän on toteuttanut Tampereelle, Ylöjärvelle, Kangasalle ja Kankaanpäähän. Lilja on myös opettanut grafiikkaa, sekä toiminut aktiivisesti eri taiteilijajärjestöissä.

Virve Lilja: Muistijälkiä 10.8.–2.9.2016 Kangasala-talon galleriassa. Avoinna 21.8. saakka ti−ke 11−17, to 11−19, la−su 11−17, ja 23.8.−2.9. ti−pe 13−17. Vapaa pääsyTakaisin uutisiin