Ajankohtaista

04.10.2016

Kuvanveistäjät Martti Aiha ja Hannele Kylänpää torstain 6.10. taiteilijatapaamisessa Kimmo Pyykkö -taidemuseossa

Lokakuun joka torstaiset taiteilijatapaamiset alkavat tällä viikolla. Tämän viikon tapaamisessa kuvanveistäjät Martti Aiha ja Hannele Kylänpää tulevat kertomaan näyttelyyn ”Akatemian aamut – Kimmo’s Pub” valitsemistaan teoksista sekä urastaan ja elämästään. Taiteilijoita haastattelee museolehtori. Taiteilijatapaamisessa kierretään ensin näyttelyssä, jonka jälkeen istutaan keskustelemaan. Myös yleisö on tervetullut mukaan keskusteluun. Tilaisuuden ajan Armas Galleria&Keittiön palvelut ovat yleisön käytettävissä.
 
Ensimmäisessä taiteilijatapaamisessa vierailevat kuvanveistäjät Hannele Kylänpää sekä Martti Aiha
 
Herkkävaistoinen kuvanveistäjä Hannele Kylänpää on tuonut näyttelyyn neljä pronssiveistosta. Opiskelutoverin, taidemaalari Marjatta Tapiolan muotokuva, Puku, on teoksista vanhin (1976). Siivekäs-veistos on vuodelta 1998, uusimmat Orava ja Jänis tämän vuotisia. Kylänpää tunnetaan paitsi eläinveistoksistaan, myös lapsimuotokuvistaan. Kesällä 2016 hänellä oli Naantalin Kultarannassa laaja eläintematiikkaa esittelevä takautuva näyttely.
 
Martti Aihalta on näyttelyssä esillä kolme teosta, kaksi piirustusta Berlin Pain I ja II (lyijykynä, akvarelli, 2016) ja yksi vapaasti seisova kivinen veistos, Keho (kiveä, vuodelta 2010). Kuvanveistäjänä Martti Aiha tunnetaan useista materiaalikokeiluistaan; hän on työstänyt veistoksia kipsistä ja bambusta, metalleista, puusta, pleksistä ja kivestä. Ornamentaalisuus ja kalligrafisuuskin on liitetty hänen nimeensä.
 
Taiteilijatapaamiset
Museolehtori haastattelee näyttelyn taiteilijoita klo 17-19. Sisään museokortilla tai 4/6€ pääsymaksulla. Alle 18-vuotiaat museoon aina maksutta.

to 6.10. Martti Aiha ja Hannele Kylänpää
to 13.10. Pekka Kauhanen ja Matti Nurminen
to 20.10. Miina Äkkijyrkkä ja Pekka Pitkänen
to 27.10. Taru Mäntynen ja Barbara Tieaho
 
Näyttely Akatemian aamut – Kimmo’s Pub
 
Akatemian aamut – Kimmo’s Pub –näyttelyssä esitellään yhdeksän kotimaisen eturivin kuvanveistäjän teoksia taidemuseon kahdessa kerroksessa. Mukana ovat taiteilijat Martti Aiha, Pekka Kauhanen, Hannele Kylänpää, Taru Mäntynen, Matti Nurminen, Pekka Pitkänen, Barbara Tieaho, Miina Äkkijyrkkä sekä koollekutsujana toiminut professori Kimmo Pyykkö. Taiteilijoita yhdistää 1970-luvulla Suomen Taideakatemiassa (nykyisessä Kuvataideakatemiassa) aloitetut opinnot ja heidän opettajanaan toiminut kuvanveistäjä Kimmo Pyykkö.
 
Kimmo Pyykkö työskenteli Suomen Taideakatemian koulussa vuosina 1971−77 ja sai ohjattavakseen useita lahjakkaita taideopiskelijoita. Myöhemmin samat taiteilijat työskentelevät suomalaisella taidekentällä Pyykön kollegoina.
 
Seuraa tarkemmin tapahtumia netistä:
Kimmo Pyykkö -taidemuseon tapahtumat
 
Huomaa taidemuseon muuttuneet aukioloajat:
 
ma-ti              taidemuseo on suljettu
ke                  11-17
to                   11-19
pe-la              11-17
su                  11-15
 
Kangasala-talo
Kimmo Pyykkö –taidemuseo
Kuohunharjuntie 6
336200 Kangasala
www.kimmopyykkotaidemuseo.fiTakaisin uutisiin