Ajankohtaista

14.11.2016

Kangasala-talon kevään 2017 ohjelmaa julkistettu

Tulevana keväänä Kangasala-talo täyttyy jälleen klassisen musiikin konserteilla, teatterivierailuilla ja viihdeohjelmistolla. Rock- ja punkenergiaa taloon tuodaan uudella tapahtumasarjalla tammikuussa. Ohjelmistossa haetaan jälleen ennen muuta kattauksen monipuolisuutta.

Nyt julkaistujen tapahtumien lipunmyynti alkaa pääosin ke 16.11.2016 klo 11.

Lipunmyynti Lippu.fi:n verkkokauppa ja palvelupisteet ympäri Suomen sekä Kangasala-talo

Kangasala-talon lipunmyynti: info (at) kangasala-talo.fi, 040 773 0148

Yli 10 hengen ryhmien liput varattavissa heti: myyntipalvelu (at) kangasala-talo.fi, 050 300 1391

KEVÄÄN 2017 TAPAHTUMIA

KLASSISTA MUSIIKKIA JA RUNOJA

Matkalla epätoivon tuolle puolen
su 29.1.2017
Elisa Laiho Ensemble – Riihimäen Teatteri. Edith Södergranin ja Tommy Tabermannin runoja laulettuna ja lausuttuna. Esitys rakentuu kahden runoilijan kohtaamisesta; miten kahdessa eri ajassa eläneet, epäsovinnaisinakin pidetyt runoilijat, käsittelevät itselleen tärkeitä teemoja, kuten rakkaus, kaipaus, kärsimys, kuolema, vapaus, riippumattomuus – elämää kaikkine väreineen ja vivahteineen.

Trio Lento  
to 2.3.2017
Trio Lento debytoi kesäkuussa 2016 Riihimäen Kesäkonserteissa. Helsingin Sanomien ”nuoriksi menestyjiksi” tituloimat muusikot ovat kukin niittäneet mainetta paitsi orkesterisolisteina, myös koti- ja ulkomaisten kilpailumenestysten myötä: Tami Pohjola voitti Kuopion viulukilpailun 2015, Senja Rummukainen Turun sellokilpailun 2014 ja Johannes Piirto oli ainoa suomalainen finalisti vuoden 2012 Maj Lind -pianokilpailuissa.

Rakkauden puutarhassa
su 2.4.2017
Kangasala-talon klassisen musiikin kevät huipentuu mezzosopraano Monica Groopin, baritoni Juha Kotilaisen ja pianisti Ilmo Rannan konserttiin Rakkauden puutarhassa. Konsertin ensimmäisellä puoliajalla kuullaan saksalaista liediä, kuten Schumannia ja Brahmsia. Toisella puoliajalla nautitaan suomalaisten säveltäjien, kuten Sibeliuksen, Kuulan, Kilpisen, Rautavaaran teoksista.

Monica Groop esiintyy Kangasala-talossa yhdessä Juha Kotilaisen ja Ilmo Rannan kanssa huhtikuussa.

TUNNELMASTA TOISEEN

Amalia Rodrigues Tribuutti
to 19.1.2017
Amalia Rodrigues, maailman kuuluisin fadolaulaja, on ikoni portugalilaisen fadomusiikin historiassa. Tribuutissa kuullaan Rodriguesin rakastetuimmat hitit eri vuosikymmeniltä portugalin kielellä. Amalian lauluja tulkitsee suomalainen fadolaulaja Anita De Coteau säestäjänään flamencokitaristi Jari Lehtonen. Fadokitaraa soittaa Miquel Gomes.

Blues & Soul Night Club − Masa Orpana Honk, Soulkeeper ja Ismo Haavisto trio
pe 10.2.2017, lipunmyynti alkaa pe 18.11. klo 11
Konserttiklubin lava notkuu todellisia rytmin ja svengin tähtiä, kun kaikki Kangasala-talon tunnelmaan ja soundiin ihastuneet alan mestarit saadaan samana iltana lauteille. Masa Orpanan saksofonin valitusta saa yrittää kuunnella konserttikatsomosta istualtaankin, mutta kun Soulkeeperin ja Ismo Haaviston rytmit pakottavat jammaamaan, on aika siirtyä baarikatsomon puolelle.

Hetken musiikkia! − Moments Quartet
su 19.2.2017, lipunmyynti alkanut
Maailman eturivin jazz- ja improvisaatiomuusikoiden ensi kohtaaminen uudella kvartetilla, joka koetaan lavalla nyt ensimmäistä kertaa. Eero Hämeenniemi, piano; Esa Pietilä, saksofoni; Joe Fonda, basso (USA) ja Harvey Sorgen, rummut (USA).

Jarkko Martikainen ja Luotetut miehet
pe 24.2.2017
YUP-yhtyeen laulajana ja sanoittajana tunnettu Jarkko Martikainen saapuu Luotetut miehet -yhtye taustajoukkoinaan Kangasala-taloon. Martikainen on tehnyt ja esittänyt musiikkiaan jo yli kahden vuosikymmenen ajan. Musisoinnin lomassa hän on myös julkaissut kaksi kirjaa, sekä työskennellyt kolumnistina, tuottajana ja dokumentaristina. Keikka on osa syksyllä 2016 julkaistun Ruosterastaat-levyn kiertuetta.

Tango Norte, Tango Sur − Martin Alvarado & Nuevo Quinteto Otra Vez
ke 1.3.2017
Martin Alvarado ja Nuevo Quinteto Otra Vez tarjoavat suomalaista kaihomielistä tangoa rouhevampaa, realistisempaa ja haastavampaa tangotulkintaa. Argentiinalainen tangotähti ja maailman tango nuevo -yhtyeiden kärkijoukkoon lukeutuva kvintetti ylittävät perinteisen ja uuden tangon rajoja. Illan aikana Carlos Gardelin tango cancion, Astor Piazzollan tango nuevo sekä Toivo Kärjen ikivihreät suomitangot yhdistyvät jazz- ja taidemusiikin elementteihin.

Vandalus − Nuevo Mundo
to 23.3.2017
Suomen kansainvälisin flamencokitaristi Raul Mannola tuo Suomeen ainutlaatuisen flamencofuusio-ryhmän: Vandalus on kuuden Madridissa asuvan taiteilijan kokoonpano, jonka musiikissa ovat vahvasti läsnä syvä flamenco, itäisen Välimeren musiikkikulttuurit, modaalinen jazz ja intialainen musiikki. Konsertti on osa Vandalusin levynjulkistamiskiertuetta.

Totuus ja valhe − Vladimir Vysotskin lauluja
to 4.5.2017, lipunmyynti alkanut
Aina ajankohtaisia Vladimir Vysotskin lauluja esittävät tuoreina, karheina tulkintoina maamme eturivin näyttelijät ja muusikot Martti Suosalon johdolla. Vysotskin lyriikka nousee esiin mm. Pirkko Saision osuvissa suomennoksissa. Suosalon lisäksi lavalla nähdään Nora Raikamo, laulu ja viulu; Jarkko Lahti, laulu; Kiureli Sammallahti, laulu ja harmonikka sekä Valtteri Bruun, laulu ja kitara.

Martti Suosalo tulkitsee Vladimir Vysotskin lauluja Kangasala-talossa toukokuussa.

TEATTERIA JA TANSSIA

Paperikengät
pe 27.1.2017
Flamencotanssiteos lähdöistä ja muistoista. Paperikengät on monitaiteellinen tanssiteos, jossa flamencotanssin intensiteetti, sellomusiikin ja laulun sielukkuus sekä maaginen äänimaisema yhdistyvät voimakkaiksi tunnelmiksi ja kuviksi. Teoksen lähtöimpulsseina ovat toimineet karjalaistaustaisten henkilöiden evakkotarinat. Teos heijastelee myös tätä aikaa ja ajan ilmiöitä.

Kasvonsa menettänyt mies
to 23.2.2017
Kimmo Oksasen samannimiseen kirjaan perustuva Kasvonsa menettänyt mies on lämmin ja humoristinenkin esitys kärsimyksestä, selviytymisestä ja ihmisenä olemisesta. Se on tarina kasvojaan rakastaneesta miehestä, joka luuli menettäneensä kaiken, mutta saikin tilalle vielä enemmän – toiset ihmiset. Oksasen tositarina soi näyttämöllä toiveikkaana bluesina.

Pieni eläin − Seela Sella 80 vuotta
su 5.3.2017 ja ke 8.3.2017, lipunmyynti alkanut
Rakastettu näyttelijä Seela Sella juhlii 80-vuotispäiviään Leena Tammisen monologiteoksella Pieni eläin, jossa maailmaa katsotaan pienen eläimen silmin. Eläimen esikuvana on Nasu, joka on aina ollut Seelan suosikki – ja onhan heissä paljon samaakin.

Seela Sellan 80-vuotisjuhlaesitys Pieni eläin saapuu Kangasalle maaliskuun alussa.

KAPINAKUU 2017 – KULTTUURI ON MUUTA

Jussi Kilponen: Behind the Backstage – Takahuoneen takana -valokuvanäyttely
4.−29.01.2017, vapaa pääsy

Kapinaklubit avaa Uniklubi
ke 4.1.2017, lipunmyynti alkaa pe 18.11.2016 klo 11
Harvoin viime aikoina keikkaillut suosikkibändi Uniklubi korkkaa uusitun klubiestraadin Kapinakuun avajaiskonsertilla. Videovieraana mukana myös Klamydiaa. Tipatonta viettäville löytyy istumapaikkoja, tipatonta kapinoiville bailaustilaa baarikatsomosta. Kinkut sulamaan ja kapina käyntiin.

KapinaNYT! – Paleface ja Juju
pe 6.1.2017, lipunmyynti alkaa pe 18.11.2016 klo 11
Valtakunnananarkisti Paleface ja Pirkanmaan oma kantaaottava Juju aloittavat anarkistien perjantaiklubit. Klubilla voit seurata suosikkiasi konserttikatsomossa, tai nauttia samalla baarin antimia klubikatsomoissa. Meininki on rentoa ja kapinallisen vapaata.

Entiset Anarkistit vol. 1 – Matthews, Whistle Bait feat. Lasse Liemola ja Mr Breathless
pe 13.1.2017, lipunmyynti alkaa pe 18.11.2016 klo 11
Nuorisokapinan juuret ovat 50- ja 60 luvuilla, ja sieltä ovat peräisin myös toisen kapinaklubiperjantain tähtiesiintyjät. Matthews on kangasalalaisten oma suosikki ensimmäisen Hair-musikaalin ajoilta. Mukaan lavalle nousevat kapinamuistoja verestämään ainakin Seppo “Kala” Alajoki ja Rale Koivisto. Illan rokkikukkoina keikkuvat kapinatunkiolla Vesa Haajan Whistle Bait ja Mr Breathless Trio. Whistle Baitin kanssa kukkoilee myös Suomen ensimmäinen nuori kapinallinen, Lasse Liemola.

Entiset Anarkistit vol.2 – Control Plays Clash, Vaavi ja Karanteeni
20.1.2017, lipunmyynti alkaa pe 18.11.2016 klo 11
Kapinakuun perjantaiset klubikonsertit päättää itseoikeutetusti punk. 70-luvun lopulla taantumuksellisia musiikkipiirejä kauhistuttanut raivo on vuosien varrella useasti julistettu ennenaikaisesti kuolleeksi, mutta täällä se on edelleen tänään! Lauteille nousee hiuksia ja pogojalkaa nostattamaan pirkanmaalaisia punklegendoja, Control Plays Clash ja Karanteeni, sekä alkujaan Salosta maata närkästyttämään noussut Vaavi. Jättiscreeniltä mukaan hippaamaan liittyy myös Klamydia.Paleface on KapinaNYT!-illan stara tammikuussa. Kuva Jussi Kilponen

LAPSIPERHEILLE

Sirkus Aikamoinen: Onnellisten maa
ma 6.2.2017
Onnellisten maa on käsintehtyä musikaalista sirkusta Fellinin Klovnit-elokuvan hengessä. Esitys on intiimi, akustinen koko perheen esitys, jossa neljä esiintyjää ovat samaan aikaan sirkusartistit että -orkesteri. Taidokas kokonaisuus yhdistää useita sirkustekniikoita sekä ilahduttavaa livemusisointia. Onnellisten maan teema on sirkus itsessään, sirkuksen kantamat muistot, pienet eleet, teot ja vahva fyysinen osaaminen.

Herra Hakkarainen harrastaa
la 15.4.2017
Herra Hakkaraisella on ongelma − hän nukkuu huonosti. Aamulla herätessään hän on aivan kuitti. Eikä mikään ihme: yöt Herra Hakkarainen tallustaa pitkin Tassulan katuja itse siitä mitään tietämättä. Herra Hakkarainen, hänen lemmikkinsä Masa Marsu ja useat muut Tassulasta tutut hahmot nähdään nyt Linnateatterin vierailulla. Ryppyotsaista harrastamista vastustava esitys pitää sisällään menevää musiikkia, riemastuttavia tapahtumia ja älyvapaata meininkiä.

Sirkus Aikamoisen Onnellisten maa on valloittava esitys koko perheelle.


VIIHDEKONSERTTEJA JA VIIHDYTTÄVÄÄ MUSIIKKITEATTERIA

Markku Aro – Etsin kunnes löydän sun
su 22.1.2017
Markku Aron vieraana Elina Vettenranta ja säestäjänä HT Combo mini big band. Etsin kunnes löydän sun -teemakonsertti on todellinen 60-ja 70-lukujen hittikavalkadi. Konsertissa kuullan paitsi Markun tunnetuimmat hitit Käyn uudelleen eiliseen, Ollaan lähekkäin, Etsin kunnes löydän sun, Hyvännäköinen, myös hänen muita rakastettuja Tom Jones -tyylisiä levytyksiään.

Idän ja lännen tiet
la 18.2.2017, lipunmyynti alkanut
Laila Kinnusen ja Olavi Virran laululliset polut kohtaavat konsertissa, jonka tulkitsijoina nähdään itseoikeutetusti Laila Kinnusen tytär Milana Misic sekä paljolti Olavi Virtaa levyilläänkin tulkinnut Amadeus Lundberg. Konsertin musiikista vastaa Juha Tikan orkesteri.

Elvis Forever by Aron & Cool Company
pe 10.3.2017
Vuosi 2017 on Elviksen ystävien juhlavuosi, sillä silloin tulee kuluneeksi 40 vuotta Elviksen kuolemasta. Tämän juhlavuoden kunniaksi kansainvälistäkin tunnustusta saanut Suomen johtavana Elvis-tulkkina tunnettu Aron & Cool Company esittää ainutlaatuisen Elvis Forever 40th Anniversary -konsertin.

Sinivalkoiset legendat -konsertti
la 18.3.2017
Nostalginen kaksituntinen sinivalkoisten legendojen muistoihin perustuva konsertti. Lavalle nousevat tangokuningas 2004 Tommi Soidinmäki, Pasi Goodman, tangoprinssi 2003 Rami Rafael ja pitkän linjan muusikko J. Eskelinen. He tulkitsevat kukin vuorollaan legendojen Jamppa Tuomisen, Baddingin, Irwinin ja Kari Tapion tunnetuimpia säveliä.

Jättipotti – musiikkikomedia
ke 29.3.2017
Juha Veijonen tähdittää stand upilla höystettyä musiikkikomediaa. Leksan ja Raakelin rantaloma Rivieralla saa äkkikäänteen, kun koto-Suomessa ennen matkaa täytetty lottorivi paljastuu täysosumaksi. Kumpikin salaa toiseltaan tietävänsä jättipotista, kunnes totuus paljastuu. Parikymmenvuotinen liitto alkaa rakoilla, kun miljoonat saavat kummankin haaveilemaan uudesta kumppanista ja makeasta elämästä.

Kaunis Veera ja Kipparikvartetti
to 20.4.2017
Laulunäytelmä Kaunis Veera ja Kipparikvartetti on täynnä nostalgiaa ja tuttuja iskusävelmiä vuosikymmenien varrelta. Tapahtumat sijoittuvat 1950-luvulle. Prinsessa Armada, Saimaan aallot ja tukkilaisromantiikka ovat läsnä kippareitten laulujen ja riehakkaan tanssin siivittäminä. Tuolloin humppa ja erityisesti tango olivat kansan suosiossa. Kauniin Veeran roolissa Saija Tuupanen ja Rositana Merja Kuisma.

Kenttäharmaa-orkesteri ja sota-ajan sävelet
to 27.4.2017
Sota-ajan iskelmiä esittävä, pieksämäkeläisistä harrastajamuusikoista koostuva Kenttäharmaa-orkesteri haitaristi Kalevi Hautamäen vahvistamana vierailee Kangasala-talossa. Aikakauden asepukuihin sonnustautuneiden nuorten miesten esittäminä Äänisen aallot ja Elämää juoksuhaudoissa saavat silmänurkat kostumaan. Tervetuloa mukaan musiikkimatkalle menneisiin vuosiin sävelten siivin.Markku Aro konsertoi yhdessä Elina Vettenrannan ja HT Combon kanssa tammikuussa.

KUOROKONSERTTEJA

Laulun juhlaa 70 vuotta – Nokian Työväen Mieskuoron juhlakonsertti
la 28.1.2017, lipun myynti alkanut
Konsertin ohjelmisto koostuu itsenäisen Suomen mieskuorolauluista 70 vuoden ajalta (1946−2016). Ohjelmiston ensimmäiset yhtymäkohdat liittyvät 1918 vuoden tapahtumiin ja uusimmat 2000 luvun lamavuosiin. Suomalaisen työväen elinolojen parantamiseen liittyvien laulutekstien lisäksi ohjelmisto koskettaa koko Euroopan kehitystä ja ihmisyyttä yleensä.

Laulu yhdistää – musiikkimuistoja Suomesta
la 6.5.2017, lipunmyynti alkaa ke 1.2.2017
Konsertti kokoaa yhteen neljä kuoroa: Kyröskosken mieslaulajat, Sekakuoro Saurion Sävel, Lauluyhtye Laulux ja Naiskuoro Tinnitus. Yhteensä lavalla nähdään yli 60 laulajaa. Kaikkia kuoroja johtaa kuoronjohtaja Arto Nieminen. Konsertissa kuullaan suomalaisia sävellyksiä ja sanoituksia. Kuorot haluavat pitää yllä suomalaisen kuoromusiikin perinnettä ja antaa yleisölle elämyksiä itsenäisen Suomen historiasta.

Nokian työväen mieslaulajat avaavat kuorokonserttien vuoden tammikuussa.

Lisää uusia tapahtumia julkaistaan loppuvuoden ja kevään 2017 aikana.Takaisin uutisiin