Ajankohtaista

27.01.2017

Kuvataiteilija Johanna Havimäen näyttely Todisteet avautuu Kangasala-talon galleriassa 1.2.

Kangasala-talon galleriassa on 1.2. – 26.2. nähtävillä kuvataiteilija Johanna Havimäen näyttely Todisteet. Kierrätysnahasta ja -turkiksista tehtyjä eläinveistoksia ja olentoja Havimäki on asettanut näytteille kuvataiteilijaksi valmistumisestaan lähtien. Ihmisen luontosuhde kiinnostaa häntä edelleen: Todisteet-näyttely koostuu veistoksista, joita Havimäki luonnehtii trofeiksi, metsästysmuistoiksi.

Näin Johanna Havimäki itse kertoo näyttelynsä teoksistaan:

"Todisteet-veistokset ovat trofeita, metsästysmuistoja. Trofee, älyttömyyksien älyttömyys. Rikas maksaa itsensä toiselle mantereelle ammuskelemaan aidattuja elukoita ja palaa kotiin pää laukussaan."

Johanna Havimäki: Robyn

"Ennen näyttelyyn päätymistä nämä trofeet ovat laukanneet vapaina baareissa, töissä, viimassa, helteessä, raveissa ja markkinoilla. Sitä ennen ne olivat aidattuina. Ne ovat vanhoista nahkatakeista muodonmuutoksen kokeneita eläinhahmoja. Hiljalleen ne palautuvat takaisin ihmisen valmistamasta tuotteesta takaisin eläimeksi tai eläimen likiarvoksi. Palautusprosessi ei ole täydellinen ja elämä vaatteena jättää jälkiä syntyviin kummajaisiin."

Johanna Havimäki on valmistunut kuvataiteilijaksi Tampereen ammattikorkeakoulusta vuonna 2009. Paitsi veistoksia ja installaatioita, Havimäen taiteelliseen työskentelyyn kuuluu myös valokuvaus. Havimäki on syntynyt vuonna 1978 Seinäjoella, mutta asuu ja työskentelee nykyään Kurussa, Ylöjärvellä.  www.johannahavimaki.com


Kangasala-talon galleria
Kuohunharjuntie 6
36200 Kangasala
www.kangasala-talo.fi

Galleria on avoinna ke 11–17, to 11–19, pe–la 11–17 ja su 11–15.
Galleria on maksuton ja avoin kaikille.Takaisin uutisiin