Ajankohtaista

25.02.2015

Kangasala-talon ensimmäinen elokuvanäytös suuntaa Kaakkois-Aasiaan

Tampereen elokuvajuhlat levittäytyvät tänä vuonna myös Kangasalle. Kangasala-talolla järjestetään Doc Aasia -näytös, jonka elokuvat suuntaavat katseen Indonesiaan, Thaimaahan, Kambodzaan sekä Myanmariin. Näytös järjestetään lauantaina 7.3. klo 18.30. Tapahtuma on Kangasala-salin ensimmäinen elokuvanäytös. Tampereen elokuvajuhlia vietetään 45. kertaa 4.–8.3.2015.

Tapahtuma alkaa lyhyella alustuksella näytöksen elokuvien maailmaan, ja tilaisuuden päätteeksi keskustellaan nähdyistä elokuvista. Paikalla ja mukana keskustelemassa on The River Our Ayeyarwaddyn myanmarilainen ohjaaja Tay Zar. Elokuvien tekstitys on englanninkielinen.

Näytös on osa Tampereen elokuvajuhlien Doc Aasia -ohjelmistokokonaisuutta ja tapahtuman kesto noin puolitoista tuntia. Tapahtuma on tarkoitettu aikuisille: näytöksessä esitettäviä elokuvia ei suositella alle 15-vuotiaille.

A Daughter's Scars (6 min) Ohj. Polen Ly (Kambodža)
Elokuva on realistinen kuvaus nuoren naisen kohtalosta Kambodzassa. Perhe on hylännyt naisen slummikortteelin bordelliin. Hänen ainoa toivonsa on, että veli auttaisi hänet pois kurjuudesta.

Draft Day (9 min) Ohj. Josh Kim (Thaimaa/Etleä-Korea/Yhdysvallat)
Dokumentissa seurataan transseksuaalien miesten päivää armeijan kutsunnoissa. Mikä on velvol-lisuus palvella omaa maataan ja kuinka käy, jos saat kutsunnoissa punaisen värin?

The Flaneurs #3 (5 min) ohj. Aryo Danusiri (Indonesia/Yhdysvallat)
Elokuva kuvaa henkistä yhteenkuuluvuutta. Oli kyse uskonnosta tai musiikista, voi ihminen joutua hurmostilaan. Dokumentti näyttää ihmisjoukon käyttäytymistä juuri tällaisessa tilassa.

Näyte elokuvasta: The River Our Ayeyarwaddy Ohj. Tay Zar & Pe Maung Same (Myanmar)
Ryhmä valokuvaajia, kirjoittajia ja toimittajia matkaa Myanmarin suurimman joen Ayeyrwaddyn yläjuoksulle dokumentoimaan elämää joen rannoilla. Sekä perinteiset elämänmuodot että kokonainen ekosysteemi ovat pian vaarassa jäädä tulvivan veden alle, sillä Ayeyrwaddya uhkaa kansainvälinen vesivoimalaprojekti.

Kangasala-talon Doc Aasia näytös:
Liput 5 € Kangasala-talolta, alk. 6,50 € Lippupisteestä sisältäen Lippupisteen palvelumaksun.
Tekstitys ainoastaan englanniksi.

Tapahtuma on tarkoitettu aikuisille: näytöksessä esitettäviä elokuvia ei suositella alle 15-vuotiaille.

Kuva elokuvasta The River Our AyeyarwaddyTakaisin uutisiin