Ajankohtaista

08.02.2017

Huippusaksofonisti Esa Pietilä tuo maailman eturivin jazz- ja improvisaatiomuusikot Kangasala-taloon

Kaksi Suomen nimekkäintä jazz-muusikkoa, saksofonisti Esa Pietilä ja pianisti Eero Hämeenniemi, sekä newyorkilaiset improvisaation mestarit rumpali Harvey Sorgen ja basisti Joe Fonda kohtaavat Kangasala-salissa sunnuntaina 19.2. klo 17. Hetken musiikkia – Moments Quartet -konsertissa annetaan hetken viedä vahvoihin, yllätyksellisiin ja herkullisen jännittäviin tunnelmiin.

Hetken musiikkia! – Moments Quartet -konsertissa maailman eturivin jazz- ja improvisaatiomuusikot kohtaavat ensi kertaa uudella kvartetilla saksofonisti Esa Pietilän kokoamana.

Esa Pietilä, Eero Hämeenniemi ja Harvey Sorgen (USA) ovat esiintyneet trio-kokoonpanolla aikaisemmin, mutta nyt yhtye täydentyy kvartetiksi basisti Joe Fondan (USA) liittyessä mukaan. Kangasalla nähtävät taiteilijat ovat kaikki esiintyneet ympäri maailmaa menestyksekkäästi omien yhtyeidensä ja projektiensa kanssa.

Konsertissa improvisoidaan kollektiivisesti ja luvassa on värikkäitä, moniulotteisia tunnelmakuvia ja juonenkäänteitä.
– Trio Eero Hämeenniemen ja Harvey Sorgenin kanssa toimi mutkattomaksi ja oli luontevaa laajentaa kvartetiksi. Nyt Suomi–USA -yhteistyö saa jatkoa ja uudenlaista moniulotteisuutta, kertoo Pietilä

Konsertissa otetaan musiikillisesti hetkestä kiinni ja annetaan sen viedä.
– Emme valmistaudu esitykseen, joten illan kulku on kaikille yllätys. Joku yhtyeen jäsenistä saattaa esitellä idean tai melodian muille ennen konserttia, mutta emme harjoittele etukäteen. Osaavissa käsissä tilanne on maaginen, kertoo Pietilä.

Yhtyeen johtaja, saksofonisti ja säveltäjä Esa Pietilä tunnetaan rohkeana improvisoijana ja musiikillisena visionäärinä. Hänet palkittiin marraskuussa 2016 arvostetulla Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnolla, joka jaetaan tunnustuksena ansioituneelle jazz-muusikolle.

Eero Hämeenniemi on pianisti ja säveltäjä, joka on tunnettu monipuolisesta tuotannostaan säveltäjänä, jazz-improvisaatioyhtye Nadasta ja muun muassa intialaisen musiikin erityisosaamisesta.

Newyorkilainen Harvey Sorgen on moniulotteisena rumpalina tunnettu jazz-taiteilija, joka on aiemmin esiintynyt Suomessa Esa Pietilän ja Eero Hämeenniemen kanssa. Joe Fonda on kansainvälisesti tunnustettu, newyorkilainen jazz-taiteilija, säveltäjä ja basisti, joka on omien kokoonpanojensa lisäksi tehnyt yhteistyötä monien jazzin suurten nimien kanssa.

Kokoonpano:
Esa Pietilä, saksofoni
Eero Hämeenniemi, piano
Joe Fonda, basso (USA)
Harvey Sorgen, rummut (USA)

Hetken musiikkia! – Moments Quartet
Kangasala-salissa su 19.2.2017 klo 17.

Liput Kangasala-talolta 22/20/10€, Lippu.fi alk. 24,50/22,50/12,50€ sis. Lippu.fi palvelumaksun.

 Takaisin uutisiin