Ajankohtaista

15.02.2017

Museolehtori-tiedottajan sijaisuus Kimmo Pyykkö -taidemuseossa

Kimmo Pyykkö -taidemuseo on kaksi vuotta toiminut taidemuseo Kangasalla, Tampereen kupeessa. Museo toimii Kangasala-talon yhteydessä ja Kangasalan pääkirjaston välittömässä läheisyydessä.
 
Haemme joukkoomme museolehtori-tiedottajalle äitiysvapaan sijaista ajalle 10.3.2017– 26.1.2018
 
Museolehtori vastaa museon yleisötyöstä ja tiedottamisesta sekä museon markkinoinnista. Työhön liittyy tapahtumien suunnittelua, kehittelyä ja toteuttamista. Kangasalan kunnan vuonna 2016 valmistuneen Kulttuurikasvatussuunnitelma Kulttuuripyräyksen mukaisesti kaikki ensimmäisen luokan oppilaat vierailevat lukuvuoden aikana Kimmo Pyykkö -taidemuseossa. Yleisötyöhön kuuluvat erilaiset tapahtumat kaiken ikäisille, vauvasta vaariin. Opastetut kierrokset museossa ja arkkitehtuuristaan palkitussa Kangasala-talossa, senioripäivät ja taiteilijatapaamiset kuuluvat jo vakiintuneeseen yleisötyön ohjelmistoon. Työpajojen ideoiminen ja ohjaaminen lapsille kuuluu myös työnkuvaan. Osa tapahtumista järjestetään yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa. Museolehtorin tehtäviin kuuluu myös opastusten käsikirjoittamista ja oppaiden ohjaamista.
 
Tiedottajan tehtäviin kuuluu museon ja Kangasala-talon gallerian näyttelytoiminnasta ja tapahtumista tiedottaminen sekä printti- että sähköisessä mediassa. Museon markkinointia tiedottaja hoitaa yhteistyössä Kangasala-talon markkinoinnista vastaavan työntekijän kanssa. Tavoitteena on aktiivisesti etsiä uusia yleisöjä sekä palvella jo olemassa olevaa kävijäkuntaa.

Kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva museoalan tutkinto. Työn hoitaminen vaatii museoalan tuntemusta, kokemusta projektiluonteisesta työstä ja erilaisten ryhmien ohjaamisesta. Lisäksi vaaditaan hyvät tietotekniset taidot sekä hyvä suullinen ja kirjallinen suomen kielen taito. Muu kulttuurialan tuntemus sekä aiemmat viestinnän ja markkinoinnin tehtävät ja työkokemus katsotaan eduksi. Viikkotyöaika on 36 h 45min ja tarvittaessa on pystyttävä myös ilta- ja viikonlopputyöhön.
 
Palkkaus määrittyy AVAINTA työehtosopimuksen mukaisesti.
Lisätietoja antaa intendentti Soila Kaipiainen, 050 502 1036, perjantaisin 10.2. klo 9–11 ja 17.2. klo 9–11.
 
Hakemukset lähetetään sähköpostilla soila.kaipiainen(at)kangasala-talo.fi 21.2.2017 mennessä.
Osoitekenttään maininta: Hakemus museolehtori.
Kutsut haastatteluihin valituille ilmoitetaan viikolla 8 ja haastattelut ovat viikoilla 8–9.Takaisin uutisiin