Ajankohtaista

17.02.2017

Kulttuuria lähelle -hanke tuo taiteen ja kulttuurin kyliin, taajamiin ja ihmisten luo Kangasalla ja Pälkäneellä

Kangasala-talon koordinoimassa hankkeessa tuotetaan kevään ja kesän 2017 aikana kulttuuritoimintaa ja tapahtumia yhdessä kuntalaisten kanssa. Mukana on koko kulttuurin kirjo musiikista teatteriin, tanssiin ja sirkukseen kuvataidetta, elokuvaa ja kirjallisuutta unohtamatta.
 
Tammikuussa 2017 käynnistyneellä Kulttuuria lähelle -hankkeella halutaan lisätä taiteen ja kulttuurin saavutettavuutta Kangasalla ja Pälkäneellä. Hankkeen keskiössä on alueellinen saavutettavuus, jonka myötä toimintaa järjestetään erityisesti kylissä ja taajamien reuna-alueilla. Valtaosa tapahtumista on avoimia kaikille kuntalaisille, mutta osa toiminnasta kohdistetaan lapsille, nuorille ja ikäihmisille. Kulttuurin saavutettavuuden lisäämiseksi tapahtumat ovat maksuttomina.
 
Tapahtumien järjestämisen lisäksi hankkeen aikana kehitetään toimintamalleja, joilla keskusta-alueiden ulkopuolella asuvat tai muuten kulttuuripalveluiden saavuttamattomissa olevat kuntalaiset pääsevät osallisiksi taiteesta ja kulttuurista. Kahdeksan kuukautta kestävää hanketta koordinoi Kangasala-talo ja osatoteuttajia ovat Kimmo Pyykkö -taidemuseo, Kangasalan kirjasto, Kangasalan ja Pälkäneen kunnat sekä Kulttuuriosuuskunta Terä. Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoitus hankkeelle on 47 000 €.
 
Kulttuuria lähelle tuottaa monipuolista ohjelmaa kuten sirkus- ja sanataidetyöpajoja, konsertteja ja musiikki-iltoja, esityskiertueen ja elokuvanäytöksiä. Digitaalista kulttuuripalveluntarjontaa kehitetään live-streemauksella Kangasala-salista.
 
Kuntalaisten, järjestöjen, kyläyhdistysten ja alueen kulttuuritoimijoiden toivotaan osallistuvan toiminnan suunnitteluun ja kertovan ideoitaan ja toiveitaan alueen kulttuuritoiminnan kehittämiseksi. Koordinaattori Minna Aurivuo kerää ideoita ja palautetta: minna.aurivuo(at)kangasala-talo.fi tai p. 040 5851135
 
Hankkeen ensimmäiset tapahtumat on julkistettu. Hankkeen ohjelmatoiminta käynnistyy Kangasalan sivukirjastoissa järjestettävillä Irkkumusiikin illoilla Kuhmalahdella ma 20.2., Sahalahdella ma 6.3. ja Vatialassa 7.3.
 
Lisää ohjelmistoa julkistetaan hankkeen verkkosivulla: http://www.kangasala-talo.fi/kulttuurialahelle
 
Kulttuuria lähelle – julkaistua ohjelmistoa
 
Irkkumusiikin ilta Kuhmalahden kirjastossa ma 20.2. klo 18–19. Vapaa pääsy.       
Irkkumusiikin ilta Sahalahden kirjastossa ma 6.3. klo 18–19. Vapaa pääsy.
Irkkumusiikin ilta Vatialan kirjastossa ti 7.3. klo 18–19. Vapaa pääsy.               
 
Lisätiedot:
 
Minna Aurivuo
Koordinaattori, Kulttuuria lähelle -hanke
Kangasala-talo Oy
minna.aurivuo(at)kangasala-talo.fi
p. 040 5851135Takaisin uutisiin