Ajankohtaista

23.02.2017

Kuvataiteilija Marianne Laitin näyttely Paljaus - piirroksia avautuu Kangasala-talon galleriassa 1.3.

Kangasalalaisen kuvataiteilija Marianne Laitin ensi keskiviikkona avautuva näyttely Kangasala-talon galleriassa koostuu piirroksista, intiimeistä kasvokuvista. Näyttelyyn liittyy myös taiteilijatapaaminen, jossa Marianne Laiti kertoo taiteestaan ja työskentelystään. Taiteilijatapaaminen on maksuton ja kaikille avoin tilaisuus Kangasala-talon galleriassa 1.3. klo 17-19.

Laiti tuo näyttelyynsä Paljaus – piirroksia nähtäville herkkiä ja pienikokoisia musteella tehtyjä kasvokuvia. Sarjan nimi paljaus viittaa ilmaisuvoimaisiin piirroksiin, kasvokuviin, mutta myös piirtämiseen metodina, sen paljaaseen ja paljastavaan luonteeseen.

-    Paljaus on uuden mustalla ja valkoisella musteella toteutetun teossarjan nimi. Sen kasvokuviin olin tyytyväinen vasta, kun ilme oli jotenkin paljas ja paljastava - sellainen kuin ihmiseltä jossain tilanteessa saattaa karata, kun rooli tai kontrolli hetkeksi hellittää. Silloin paljastuu syvempi tunne, ihmisyys, jonka tunnistaa ja johon on helppo samaistua. Loppujen lopuksi kuviin tuli muutakin, outoa kerroksellisuutta, jota katsoja vapaasti tulkitkoon, pohtii Marianne Laiti

Marianne Laiti: sarjasta Paljaus 2017 muste 17x17cm


-    Lisäksi paljaus viittaa piirtämisen suoraan ilmaisuvoimaan, kun ihmisen, piirtimen ja paperin välissä ei ole mitään. Minua kiinnostaa näennäisesti yksinkertaisen piirtämisen syvät mahdollisuudet kertoa ihmisen sisäisestä ja ulkoisesta tilasta. Näyttelyn teokset käsittelevät ihmistä ja luontoa, sekä ihmisluontoa. En ole varma, voiko näitä toisistaan erottaa. Kehitän luovan piirtämisen metodia, jonka avulla kuka tahansa voi astua tämän kiinnostavan asian äärelle ja lähteä tutkimaan sisäistä maisemaansa, Laiti kertoo.

Marianne Laiti: sarjasta Paljaus 2017 muste 17x17cm

Kuka?
Marianne Laiti on Kangasalla asuva kuvanveistäjä ja kuvataiteilija, joka on pitänyt lukuisia näyttelyitä, osallistunut kansainvälisiin kuvanveistosymposiumeihin ja tehnyt julkisen teoksen mm. Tampereen Vuoreksen kaupunginosaan. Hän työskentelee Takahuhdin taidekeskuksella Tampereella ja taiteilijantyönsä ohella ohjaa terapeuttisen kuvailmaisun ryhmiä. Marianne Laiti on myös ohjannut Kimmo Pyykkö –taidemuseossa Piirtämään! –työpajoja sekä aikuisille että lapsille.

www.mariannelaiti.fi

Näyttely: Marianne Laiti Paljaus – piirroksia 1.3. – 2.4.2017 Kangasala-talon galleriassa

Tapahtuma: Taiteilijatapaaminen keskiviikkona 1.3. klo 17-19. Marianne Laiti kertoo teoksistaan ja työskentelystään. Tervetuloa tapaamiseen!

Kangasala-talon galleria
Kuohunharjuntie 6
36200 Kangasala
www.kangasala-talo.fi

Galleria on maksuton ja kaikille avoin.

TallennaTakaisin uutisiin