Ajankohtaista

23.03.2017

Monica Groop ja Juha Kotilainen tulkitsevat suuria tunteita Kangasala-talon klassisen musiikin kevään huipennuksessa

Kangasala-talon klassisen musiikin kevät huipentuu mezzosopraano Monica Groopin, baritoni Juha Kotilaisen ja pianisti Ilmo Rannan konserttiin Rakkauden puutarhassa su 2.4. Ensimmäisellä puoliajalla kuullaan saksalaista liediä, kuten Schumannia ja Brahmsia. Toisella puoliajalla nautitaan suomalaisten säveltäjien, Sibeliuksen, Kuulan, Kilpisen, Rautavaaran teoksista.

Kangasala-talon klassisen musiikin kevät huipentuu huhtikuun alussa suomalaisen klassisen musiikin huippujen yhteiskonserttiin, jossa mezzosopraano Monica Groop, baritoni Juha Kotilainen ja pianisti Ilmo Ranta seikkailevat Rakkauden puutarhassa su 2.4.2017 klo 16.00.

Erityisesti Kangasala-taloon valitussa ohjelmistossa puutarhan polkuja viitoittavat saksalaisten romantiikan mestareiden Robert Schumannin ja Johannes Brahmsin yksinlaulut ja duetot. Toisella puoliajalla Groop ja Kotilainen tulkitsevat niin ikään sydämeenkäyviä lauluja suomalaissäveltäjiltä Jean Sibeliukselta, Toivo Kuulalta ja Yrjö Kilpiseltä.

Eri puolilla Eurooppaa ahkerasti konsertoiva baritoni Juha Kotilainen on suomalaisille tuttu ääni muun muassa Kansallisoopperan lavalta sekä Savonlinnan oopperajuhlilta. Helmikuussa Kotilainen lauloi Tampereen oopperan Pohjalaisissa herrastuomarin vaikuttavan roolin ja on kiinnitettynä myös vuoden 2018 produktioon.

Monica Groop on yksi Suomen menestyneimmistä ja valovoimaisimmista mezzosopraanoista. Hänen tähänastiseen uraansa mahtuvat niin esiintymiset maailman tärkeimpien sinfoniaorkestereiden solistina kuin myös resitaalit mm. New Yorkin Garnegie Hallissa.

Ilmo Ranta on kysytty Lied-pianisti sekä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian pianonsoiton lehtori.
 
Esiintyjät:
Monica Groop, mezzosopraano
Juha Kotilainen, baritoni
Ilmo Ranta, piano


Rakkauden puutarhassa − Monica Groop, Juha Kotilainen ja Ilmo Ranta Kangasala-talossa su 2.4.2017 klo 16:00 Liput Kangasala-talolta 26/24€, Lippu.fi alk. 28,50/26,50€ sis. Lippu.fi palvelumaksun.

Esityksen kuvia kansiossa: https://www.dropbox.com/sh/suej1vfr6c0r4kc/AACJJGq7D0XyhzJ0WixsSRkta?dl=0
 
Lisätiedot:
Juha Kotilainen
p. 040-5018387
 
Laura Pekkala
Tiedottaja, Kangasala-talo
p. 050 300 1391
laura.pekkala (at) kangasala-talo.fi
 
www.kangasala-talo.fi
www.facebook.com/kangasalatalo
www.twitter.com/Kangasalatalo
 
Kangasala-talo on maan uusin kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kangasalan keskustassa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Kangasala-talossa sijaitsee 290-paikkainen konserttisali Kangasala-sali, Kimmo Pyykkö -taidemuseo, galleria sekä Kangasalan valtuustosali. Kangasala-talo Oy järjestää konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia useille kohderyhmille ja vastaa Kimmo Pyykkö -taidemuseon sekä elokuvateatteri K-Kinon toiminnasta. Kangasala-talo Oy tarjoaa myös kokous-, juhla- ja ohjelmapalveluita. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015 -palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.Takaisin uutisiin