Ajankohtaista

11.05.2017

Koululaisten suurmusikaali tuo Kangasala-talon lavalle viihdetaivaan tähdet toukokuussa 2017

Kangasalan Pikkolan koulun musikaali Kiintotähtiä ja tähdenlentoja Suomen viihdetaivaalla saa ensi-iltansa keskiviikkona 17.5. Nuorten tekijöiden yhteisponnistuksessa juhlistetaan satavuotiasta Suomea ja vastataan uuden opetussuunnitelman asettamiin haasteisiin.

Kangasalan Pikkolan koulun suurmusikaali "Kiintotähtiä ja tähdenlentoja Suomen viihdetaivaalla" saa ensi-iltansa Kangasala-talossa keskiviikkona 17.5. Nuoret näyttelijät kuljettavat katsojia musiikin ja tanssin siivin halki satavuotiaan Suomen vuosikymmenten. Liikkeelle lähdetään aina radion alkuajoista edeten tv-viihteen kultaisten vuosien kautta nykypäivän monimediaalisuuteen. Lavalla nousee monia tuttuja viihdehahmoja, muun muassa Olavi Virta, Uuno Turhapuro, Popeda, Dingo sekä Kummeli.

Pikkolan koulun noin 50 yhdeksäsluokkalaista aloittivat musikaalin harjoitukset jo syksyllä 2016. Nuorten yhteistyö esityksen valmistelussa ulottuu kunta- ja koulurajojen yli. Tampereen yhteiskoulun lukion oppilaita on ollut mukana valmentamassa esityksen tansseja ja Valkeakosken ja Tampereen ammattioppilaitosten oppilaat meikkaavat, kampaavat ja osin puvustavat esiintyjät.

Musikaalin on käsikirjoittanut ja ohjannut Pikkolan äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Anne Herrala ja musiikin sovituksista ja bändien sekä solistien valmennuksesta vastaa musiikinopettaja Outi Kotilainen.

Musikaalin valmistamisella vastataan haasteisiin, jotka uusi opetussuunnitelma tuo mukanaan. Suurmusikaalin tekemisessä toteutuu Kangasalan kunnan opetussuunnitelman arvoperusta: yhteisöllisyys, yhdessä tekeminen, aito kohtaaminen ja sosiaaliset taidot.  Kulttuurinen identiteetti vahvistuu, kun nuoret oppivat välittämään, muokkaamaan ja luomaan kulttuuria ja perinteitä ja huomaamaan niiden merkityksen hyvinvoinnille.

Kiintotähtiä ja tähdenlentoja − Pikkolan koulun musikaali Kangasala-salissa ke 17.5., to 18.5., pe 19.5. ja ma 22.5.2017 klo 18:30. Liput Kangasala-talolta 15/10€, Lippu.fi alk. 17,50/11,50€ sis. Lippu.fi palvelumaksun.Takaisin uutisiin