Ajankohtaista

11.08.2017

Ilta Kannaksella -konsertti avaa Kangasala-salin syyskauden

Kannaksen pojat -ryhmän konsertti vie mukanaan sota-ajalle ja Karjalaan lauantaina 19.8.2017. Klassikkokappaleiden lisäksi konsertissa kuullaan säveltäjä Matti Puurtisen uutta karjala-aiheista tuotantoa. Grammy-palkittu pianisti Marian Petrescu taituroi tuttuihin kappaleisiin mielikuvituksellisia välisoittoja.
 
Kangasala-salin syyskauden avauskonsertti Ilta Kannaksella – lauluja sota-ajalta ja Karjalasta kunnioittaa 100-vuotiaan Suomen historiaa. Kannaksen pojat -ryhmän konsertissa kuullaan koko kattaus perinteisiä karjalaisia lauluja ja sota-ajan sävelmiä Äänisen aalloista Lili Marleeniin ja Muistatko Monreposiin.

Kaikkien tuntemien kappaleiden lisäksi Kannaksen pojat esittää säveltäjä, muusikko Matti Puurtisen (s.1949) uusia sävellyksiä. Puurtinen on säveltänyt musiikkia isoäitinsä, vienankarjalaisen runoilija Okšeñie Huovisen runoihin.

Kannaksen pojat on puhallinmuusikko Juha Revon perustama ryhmä, joka esittää karjalaisaiheista musiikkia ja tarinoita. Kangasala-talon konsertissa lavalle nousevat Revon lisäks viulisti-laulaja Tuiki Latvala ja Grammy-palkittu pianovirtuoosi Marian Petrescu.

 

Kokoonpano

Juha Repo – laulu, kitara, käyrätorvi, trumpetti
Tuiki Latvala – laulu, viulu
Marian Petrescu – piano
Timo Tulosmaa – juonto

Juha Repo (s. 1952) on Kannaksen pojat -ryhmän perustaja. Hän aloitti soitinopinnot 8-vuotiaana trumpetilla ja jatkoi käyrätorvella. Hän opiskeli Sibelius-Akatemiassa vuosina 1972–74 käyrätorvea Hoger Fransmanin oppilaana Esa-Pekka Salosen kanssa. Repo on soittanut käyrätorvea työkseen Jyväskylän, Vaasan ja Tampereen kaupunginorkestereissa. Juha Repo tunnetaan myös laulajana ja hän on opiskellut laulua Tampereen konservatoriossa 1980-luvulla.

Marian Petrescu (s. 1970) on romanialainen Grammy -palkittu pianisti. Neljävuotiaana pianonsoiton aloittanut Petrescu on opiskellut klassista ja jazz-musiikkia Ruotsissa sekä Sibelius-Akatemian jazzlinjalla. Petrescu on voittanut monia palkintoja uransa aikana, muun muassa 2. sijan Martial Sola -pianokilpailussa Ranskassa 1989 ja 1. sijan Bukarestin jazz-festivaaleilla 1992. Vuonna 2010 Petrescu soitti pianosolistina Resonance Big Bandin levyllä Tribute to Oscar Peterson. Levyn kappale West Side Story palkittiin parhaana instrumentaalisovituksena Grammy-palkinnolla.

Tuiki Latvala (s.1991) viulistiksi Tampereen ammattikorkeakoulusta valmistunut kokkolalainen muusikko. Tällä hetkellä hän opiskelee laulua Tampereen konservatoriossa ja laulaa Kamarikuoro Näsissä sekä Tampere Cappellassa. Latvala on ollut mukana kahdella Tenso Europe Choir -kiertueella.

Ilta Kannaksella – lauluja sota-ajalta ja Karjalasta Kangasala-talossa la 19.8.2017 klo 16. Liput Kangasala-talolta 18/16 €. Lippu.fi alk. 20,50/18,50 €

 Takaisin uutisiin