Ajankohtaista

24.04.2015

Petri Anttonen: Stereopsis -valokuvanäyttely Kangasala-talossa 2.- 27.5.2015

Toukokuussa Kangasala-talon galleriassa nähdään kolmiulotteisia valokuvia. Taiteilija Petri Anttosen teokset näkyvät kolmiulotteisina ilman erityislaseja, ja ne voidaan esittää perinteisen valokuvataiteen tavoin.  
Kolmiulotteiset valokuvateokset on toteutettu lentikulaarisen tekniikan avulla, jossa useat päällekkäiset kuvat yhdessä kuvapinnan linssistön kanssa luovat syvyyden vaikutelman. Näyttelyn tyylilaji on abstrahoitu dokumentarismi, jossa kuvien perusta on kuvatussa todellisuudessa, mutta taiteellisessa prosessissa teosten esteettistä asua on pelkistetty. Kuvalliset oivallukset ja yhteiskunnalliset merkitykset viitoittavat suuntaa kokonaisuudessa, jonka taustalla vaikuttavat nykytaiteen näkemykset.   
Petri Anttonen (s. 1961) on helsinkiläinen valokuvaaja ja kuvataiteilija. Taiteilijana hän aloitti 1990-luvun alussa työn ajallisuuden ja liikkeen esittämisen parissa. Teoksia on esitetty lukuisissa yksityis- ja yhteisnäyttelyissä ja niitä on useissa kokoelmissa. Työstään ns. "aikasarjavalokuvien" parissa hänelle myönnettiin valokuvataiteen valtionpalkinto vuonna 1999. Hän valmistui taiteen tohtoriksi Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2005. Petri Anttosen tuotannossa on keskeistä katsomiskäytäntöjen tarkastelu sekä kuvailmaisun kehittelytyö.
  
TAITEILIJATAPAAMINEN JA AVAJAISET 5.TOUKOKUUTA.

Petri Anttonen kertoo työstään ja teoksistaan tiistaina 5.5. Kangasalla.  Kello 17 Kangasalan pääkirjaston musiikki- ja taideosastolla (Keskusaukio 2) taiteilija kertoo työstään ja vinkkaa valokuvataidekirjoja yhdessä kirjaston kanssa.  Kello 18 avajaiset Kangasala-talon galleriassa   
Sekä taiteilijatapaamiseen että näyttelyn avajaisiin on vapaa pääsy. Tervetuloa molempiin!
   
Näyttelyinfo:
Kangasala-talo, Kuohunharjuntie 6, 36200 Kangasala
2. - 27.5.2015 
Aukioloajat: ti–to klo 11–19, pe–la 11–17
Maksuton sisäänpääsy galleriaan.
Valokuvan kevään Kangasala-talon galleriassa tuottaa Valokuvakeskus Nykyaika.

Teos: Petri Anttonen

  Takaisin uutisiin