Ajankohtaista

19.09.2017

Rakkaudentunnustus isänmaalle -esitys Kangasala-talossa soi kiitoksena sotavuodet kokeneille naisille

Perjantaina 29.9. nähtävä Ylä-Kainuun Yrittäjänaisten teatteriesitys nostaa esiin naisten merkityksen sota-aikana. Selviytymiskyvystä, mutta myös ilosta ja toivosta kertovan esityksen käsikirjoitus perustuu sota-ajan kokeneiden naisten todellisiin kertomuksiin.
 
Ylä-Kainuun Yrittäjänaisten esitys Rakkaudentunnustus isänmaalle kertoo laulujen, runojen, kirjeiden kautta tarinoita kotona työskennelleiden ja eri tehtäviin rintamalla osallistuneiden naisten elämästä ja tunteista. Se kertoo ihmisen ihmeellisestä selviytymiskyvystä ja merkityksellisen työn voimasta sekä naiseudesta, jota sotavuosien aikanakin vaalittiin.
 
Esitys ammentaa voimansa esittäjiensä kotiseudun, Kainuun maaseudun historiasta. Samat tunteet, pelot ja vastoinkäymiset koskettivat sotavuosien naisia eri puolilla maata.
 
Esityksen on käsikirjoittanut suomussalmelainen yrittäjä, fysioterapeutti Minna Vikholm, joka on saanut veteraanikuntoutusten yhteydessä kuulla monta koskettavaa tarinaa. Esityksen on ohjannut teatteriohjaaja Ulla Schroderus.


Ylä-Kainuun Yrittäjänaiset  kuva: Antti Väyrynen

Ylä-Kainuun Yrittäjänaiset on aktiivinen naisryhmä, joka on toteuttanut monenlaisia tapahtumia. Esitystä varten työryhmä kertasi sotahistoriaa ja löysi sota-ajan naisten tarinoista paljon kosketuspintaa tämän päivän elämään. Kuva Kainuusta, Suomesta ja suomalaisuudesta sai uusia sävyjä.
 
Esitys sai ensi-iltansa Suomussalmella Teatteri Retikassa marraskuussa 2011. Sen jälkeen esitys on nähty ympäri Suomea yli 30 kertaa, muun muassa Helsingin Savoy-teatterissa ja Oulun kaupunginteatterissa.
 
Mitä rajaseudun nainen tunsi, kun sota ravisteli hänen kotiseutuaan, miten hän rakasti, kun puoliso taisteli rintamalla, miten hän pelkäsi, kun posti kantoi koteihin suruviestejä? Ja miten hän jaksoi, kun kaikki oli rakennettava uudelleen?
 
Esitys on osa virallista Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.
Lisätietoja: www.rakkaudentunnustus.fi

Rakkaudentunnustus isänmaalle pe 29.9.2017 klo 19, Liput Kangasala-talolta 23/20 €, Lippu.fi alk. 25,50/22,50 € sis. Lippu.fi palvelumaksun.

TallennaTakaisin uutisiin