Ajankohtaista

25.09.2017

Trumpetin kultaiset vuodet soivat Kangasala-talossa big bandin voimin

Nokia Big Band konsertoi Kangasala-talossa su 1.10. klo 16 solisteinaan trumpetisti Tero Lindberg ja laulaja Ninni Martikainen. Viihteellisen trumpettimusiikin helmiä kuullaan täysikokoiselle big band -orkesterille sovitettuna.

Instrumentaalimusiikki oli erittäin suosittua 1950–80 -luvuilla. Maailmalla esimerkiksi Herb Albert ja Suomessa Ossi Runne sekä suomalaistunut Jörgen Petersen tekivät hienot elämäntyöt viihteellisen trumpettimusiikin parissa. Aikoinaan suosittu musiikkityyli on nykyään lähes kadonnut. Nokia Big Bandin konsertti herättää henkiin unohdetun musiikkityylin ja upeat kappaleet.

Tero Lindberg on yksi Suomen johtavista trumpetisteista. Hän on soittanut lukuisilla maamme eturivin artistien levyillä ja kiertueilla sekä useissa TV-ohjelmissa. Hän on myös kiertänyt viime vuosina Eurooppaa niin Sunrise Avenuen, Leningrad Cowboysien kuin Jimi Tenorinkin kanssa sekä toiminut sovittajana monissa tv-tuotannoissa (muun muassa Tanssi tähtien kanssa -ohjelmassa) ja konserteissa Lisäksi Lindberg luennoi, kouluttaa soittajia ympäri Suomen ja toimii trumpetinsoiton opettajana Turun seudun musiikkiopistossa.

Ninni Martikainen on Tampereelta kotoisin oleva laulaja, pianisti, sovittaja, säveltäjä, musikaaliartisti ja musiikkipedagogi. Hänen laaja työkenttänsä ulottuu esiintymisestä opettamiseen, taidemusiikista populaariviihteeseen ja näyttelemisestä tanssimiseen. Martikainen on työskennellyt useissa Tampereen Työväen Teatterin esityksissä kuten Suruttomat, Patukkaooppera ja Vuonna 85 sekä Musiikkiteatteri Palatsin produktioissa, esimerkiksi naispääroolissa musikaalissa Ihan Tuuliajolla.

Nokia Big Band on vuonna 1989 perustettu orkesteri, joka on keskittynyt perinteisen Big Band musiikin esittämiseen, mutta taitaa myös muut tyylisuunnat. Nokia Big Bandin solisteina ovat esiintyneet monet maamme eturivin solistit. Nokia Big Band toimii aktiivisesti ja järjestää omia konsertteja sekä esiintyy erilaisissa tilaisuuksissa.

Nokia Big Band: The Return of The Golden Trumpet su 1.10.2017 klo 16, Liput Kangasala-talolta 30/25/20€, Lippu.fi alk. 33,50/27,50/22,50€ sis. Lippu.fi palvelumaksun.Takaisin uutisiin