Ajankohtaista

27.09.2017

Espanjalaisen legendan musiikki herää eloon Janne Lehtisen kitarakonsertissa

Säveltäjä Isaac Albénizin flamencosta, Etelä-Espanjan kansantaiteesta inspiroituneet pianokappaleet soivat kitaralla Espanjalainen legenda -konsertissa Kangasala-talossa torstaina 5.10. Diplomikitaristi Janne Lehtisen uusina sovituksina kuullaan klassikot Granada, Sevilla ja Asturias.

Kataloniassa syntyneen säveltäjä, pianisti Isaac Albénizin (1860–1909) sävellykset pianolle tunnetaan nykyään erityisesti kitarasovituksina. Ne kuuluvat klassisen kitaran perusohjelmistoon. Parhaassa luomisiässä vaikeaan sairauteen menehtyneen Albénizin pääteoksena pidetään hänen viimeisintä sävellystään, Iberia-sarjaa.

Kangasala-talon konsertissa kuultavat teokset Granada, Sevilla ja Asturias ovat osia Albénizin sarjasta Suite Española op. 47. Ohjelmisto on saatavilla Janne Lehtisen levyttämänä cd-levynä Leyenda Española (Kistu-9428).

Janne Lehtinen aloitti musiikkiopinnot Tampereen Musiikkiopistossa 1972 ja jatkoi niitä Sibelius-Akatemiassa diplomitutkintoon 1983 Kari Äikäksen johdolla. Hän on opiskellut mestarikursseilla John Williamsin, Jorge Cardoson ja Jorge Morelin opetuksessa. Lehtinen on esiintynyt Suomessa ja ulkomailla niin solistina kuin kamarimuusikkonakin.

Janne Lehtinen  kuva: Mervi Salonen

Nykyään Janne Lehtinen soittaa pääasiassa soolokonsertteja. Ohjelman suunnittelun hän aloittaa vuotta, kahta aiemmin – tarjotakseen yleisölle kiinnostavan ja nautittavan kokemuksen.

Aluksi hän valitsee teeman, esimerkiksi säveltäjän, aikakauden, musiikkityylin tai maan. Seuraavaksi hän harjoittelee kappaleet levytysvalmiiksi. Hän tuottaa ohjelman levytyksen itse Kitarastudio-toiminimellään ja tarjoaa levytystä muistoksi yleisölle konserteissaan, joita hän soittaa yhdellä ohjelmalla parin, kolmen vuoden ajan. Lehtinen on työskennellyt näin parin vuosikymmenen ajan.

Espanjalainen legenda to 5.10.2017 klo 19, Liput Kangasala-talolta 15/12€, Lippu.fi alk. 17,50/13,50 € sis. Lippu.fi palvelumaksun. Alle 16-vuotiaat maksutta.Takaisin uutisiin