Ajankohtaista

28.11.2017

Vanikan palat -monologi Kimmo Pyykkö -taidemuseossa

Finlandia-palkittu kirjailija-kuvataiteilija Hannu Väisänen varttui Oulun kasarmilla yksinhuoltajaisän ja verilettujen kanssa. Aikuisiällään hän puki herkän ja taiteellisen pojan havainnot kirjoiksi.

Väisäsen viisiosaisen sarjan ensimmäinen teos Vanikan palat nähdään Kimmo Pyykkö -taidemuseossa torstaina 30.10. klo 18 monologiesityksenä. Monologin poikkeuksellisessa ympäristössä, kuvataiteen keskellä esittää näyttelijä ja Kangasalan Pikkuteatterin ohjaaja Mika Eerola.

Vanikan palat kuvaa, kuinka äitinsä menettänyt taiteilijanalku joutuu puremaan kovaa armeijan näkkileipää, vanikkaa, mutta siitä huolimatta hän näkee kauneutta arkisissa asioissa.

Teoksen on ohjannut teatterialan monitaituri, teatteriohjaaja Jyrki Tamminen. Näyttämösovituksen Väisäsen kirjan pohjalta on tehnyt toimittaja ja teatterikriitikko Anne Välinoro. Musiikin teokseen on säveltänyt Radio Classicin päätoimittaja ja muusikko Mika Lintu.

Väisäsen kirjasarjan osat ovat Toiset kengät, Kuperat ja koverat, Taivaanvartijat ja Elohopea.

Esityksen tilana toimii Kimmo Pyykkö -taidemuseon toinen kerros, joten lippuja on myynnissä rajoitettu määrä. Erityiset puitteet ja tunnelman esitykselle luovat Kohtauspaikkana Kangasala -näyttelyn maalaukset ja veistokset.


Vanikan palat to 30.10.2017 klo 18
Kimmo Pyykkö -taidemuseossa

Peruslippu Kangasala-talolta 16 €
Lippu.fi alk., 18,50 €

Lipun hinta sisältää Kimmo Pyykkö -taidemuseon pääsymaksun.

Naulakkopalvelumaksu 2 €Takaisin uutisiin