Ajankohtaista

11.05.2015

Kangasala-talossa syksyllä klassinen konserttisarja, teatteria, viihdekonsertteja sekä stand up -iltoja

Kangasala-salin ensimmäisen syksyn klassisen musiikin konserteissa kuullaan kaksi kantaesitystä sekä viulistiveljeksiä Jaakko ja Pekka Kuusistoa. Salin viihdetarjonta laajenee: uutena ohjelmistoon saadaan lauantaiset stand-up-illat. Syksyn teatteriesityksetkin sopivat komedian ystäville. Viihdekonserteissa muistellaan Olavi Virtaa ja Reino Helismaata. Lapsiperheitä kutsutaan taloon Mimmit-yhtyeen konserttiin, sekä Linnateatterin ”Tatu ja Patu pihalla” -esitykseen.

Klassisissa konserteissa kantaesityksiä

Kangasala-talon klassisten konserttien sarjassa kuullaan syksyllä kaksi kantaesitystä. Konserttisarjan avaa Trio La Rue, jonka kamarikonsertissa kuullaan Juha T. Koskisen tilaussävellyksen kantaesitys. Schema-kvartetin konsertissa kantaesityksensä saa Matti-Jussi Haaviston sävellys. Klassinen sarja huipentuu viulistiveljesten Jaakko Kuusiston ja Pekka Kuusiston yhteiskonserttiin.

Trio La Rue

Viihdettä salin täydeltä

Kangasala-salin syksy on huumoripitoinen. Naurunpaikka ja Kulttuuriosuuskunta Terä tuovat Kangasala-saliin paljon toivottua stand upia kolmen lauantai-illan verran. ”Saikkua, kiitos!” on koomikko Ismo Leikolan ja näyttelijä Kalle Pylvänäisen lääkäriaiheinen sketsikomedia, jonka päätähti on näyttelijä Mikko Kivinen. Teatteri Vantaan musiikillisessa pienoisnäytelmässä ”Meidän herramme muurahaisia” Anne Nielsen ja Merja Ikkelä herättävät henkiin 100-vuotisjuhlavuottaan viettävän Aapelin riipivän koomiset henkilöhahmot.

Syksyllä muistellaan kotimaisen viihdemusiikin mestareita Olavi Virtaa ja Reino Helismaata. ”Olavi Virta – romanttisia sävelmiä valkokankaalta” -konsertissa Mini Big Band HT Combon solisteina esiintyvät kangasalalainen tangokuningatar Elina Vettenranta ja Jari Pekkinen. ”Unta ja totta” on Reino Helismaan tuotannosta koottu kokonaisuus, jossa Helismaan tarinoita tulkitsevat Taina Piira, Hannu Lehtonen, Ahti Jokinen ja Seppo Hovi.

Meidän herramme muurahaisia

Lastentapahtumissa Tatu ja Patu sekä Mimmit

Lapsiperheitä kutsutaan tutustumaan taloon Linnateatterin vierailevalla esityksellä ”Tatu ja Patu pihalla”. Esitys perustuu Aino Havukaisen ja Sami Toivosen samannimiseen kirjaan. Mimmien lastenkonsertti lupaa vauhdikasta menoa ja luomusoundia, joka miellyttää myös vanhempia.

Tatu ja Patu pihalla

Kangasala-talon syksy 2015

Syksyn tapahtumien lipunmyynti alkaa ke 13.5. ellei toisin mainita.

Klassinen konserttisarja
 
Trio La Rue
Ti 15.9. klo 19
Kamarikonsertissa kuullaan Sibeliusta, Schumannia sekä Juha T. Koskisen tilaussävellyksen kantaesitys.  

Schema-kvartetti: Suomalaisen kamarimusiikin ilta
Ti 6.10. klo 19
Suomalaisessa kamarimusiikki-illassa kuullaan säveltäjä Matti-Jussi Haaviston uuden teoksen kantaesitys, Sibeliuksen Voces Intimae ja Melartinin jousikvartetto nro 3.  
     
Viulistiveljekset Kuusisto
 La 14.11. klo 17
Konsertissa kuullaan Bartókin duoja kahdelle viululle, Prokofievin sonaatti kahdelle viululle op. 56 sekä Bachia, ja muutama pieni yllätys. Jaakko Kuusisto, viulu Pekka Kuusisto, viulu.

Viihdekonsertteja

Olavi Virta – romanttisia säveliä valkokankaalta
La 5.9. klo 17
Elokuvasävelmien konsertti juhlistaa Olavi Virran 100-vuotisjuhlaa. Mini Big Band HT Combon solisteina laulavat tangokuningatar Elina Vettenranta ja Jari Pekkinen.

Unta ja totta – Reino Helismaata muistellen
La 31.10. klo 19
Unta ja totta – Reino Helismaata muistellen on kokonaisuus, jossa taustoittavat juonnot sitovat yhteen puolen sataa Helismaan sanoittamaa laulua, runoa, monologia ja pikku näytelmäpätkää. Laulujen, tarinoiden ja runojen tulkkeina toimivat Taina Piira, Hannu Lehtonen, Ahti Jokinen ja Seppo Hovi.    

Teatteria    

Meidän herramme muurahaisia
Ke 11.11. klo 19
Teatteri Vantaan Meidän herramme muurahaisia -esitys saa eloon Aapelin (Simo Puupponen, 1915–1967) luomat riipaisevat, koomiset henkilöhahmot ja eteemme aukeaa koko ihmiselon ihanuus ja kurjuus. Lavalla nähdään Anne Nielsen ja Merja Ikkelä.

Saikkua, kiitos!
Ma 16.11. klo 19
Lääkärikomediaa tähdittää näyttelijä Mikko Kivinen. Mukana on myös Kotikadusta tutuksi tullut Teemu Luotola alias näyttelijä Ville Keskilä. Saikkua, kiitos! on stand-up koomikko Ismo Leikolan ja näyttelijä Kalle Pylvänäisen ratkiriemukas lääkäriaiheinen sketsikomedia, jossa temmeltävät turhia kainostelematta niin valepotilaat kuin luomulääkäritkin.

Stand upia

Arimon stand up -klubit
La 3.10.2015 klo 19
La 7.11.2015 klo 19
La 28.11.2015 klo 19
La 30.1.2016 klo 19
La 27.2.2016 klo 19
La 26.3.2016 klo 19
Suomen eturivin koomikot tulevat Kangasalle. Mukana lauantai-iltojen iloina ovat muun muassa Riku Suokas ja Arimo Mustonen. Klubi-iltojen ohjelmisto on aina erilainen ja luvassa on muun muassa törkyilta, musiikkiilta, sekä nuorisollekin suunnattu kunnon stand up -show.

Stand up -klubien lipunmyynti alkaa toukokuun lopussa.

Teemailtoja    

Luontokuvailta
Ti 27.10.  
Luontokuvaaja Benjam Pöntisen kuvaesitys sekä Kangasalan Kameraseuran vuosinäyttelyn kuvasatoa Kangasala-salissa. Lämpiötiloissa kameraesittelyä ja Benjam Pöntisen lastenkirjamyyntiä.

Luontokuvaillan lipunmyynti alkaa toukokuun lopussa.

Lapsille ja perheille   

Tatu ja Patu pihalla
La 17.10. klo 15
Linnateatterin hauska, vauhdikas ja musiikkipitoinen lastennäytelmä Tatu ja Patu pihalla perustuu Aino Havukaisen ja Sami Toivosen samannimiseen kirjaan.

Mimmit
Su 1.11. klo 15
Mimmit pulppuavat laulua, tanssia ja puhetta ja saavat kuuntelijat taatusti hyvälle tuulelle. Yhtyeen ilmava luomusoundi on balsamia myös vanhempien korville. Mimmit ovat tuttuja TV:stä Mimmikoto ja Mimmien muskari -ohjelmista, kirjoista ja levyiltä.  

Lisätiedot ja liput 

Lisää syksyn ohjelmistoa julkaistaan myöhemmin.

Syksyn tapahtumien lipunmyynti alkaa keskiviikkona 13.5. klo 11 Kangasala-talon lipunmyynnissä sekä Lippupisteessä. Stand up -iltojen ja luontokuvaillan lipunmyynti alkaa toukokuun lopussa.

Yli 10 hengen ryhmät voivat tehdä varauksia ti 5.5. alkaen: info (a) kangasala-talo.fi, 050 300 1391 tai 040 773 0148.Takaisin uutisiin