Ajankohtaista

09.01.2018

Kuvanveistäjä Reijo Hukkasen Luontopolku-näyttely avautuu Kimmo Pyykkö - taidemuseossa 27.1.2018

KuvanveistäjäReijo Hukkasen näyttely Luontopolku on esillä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 27.1.–27.5.2018. Hukkasen tuoreita, 2017 vuonna syntyneitä teoksia nähdään taidemuseon kahdessa kerroksessa.


Reijo Hukkanen: Luontopolku, 2017. Kuva: Raimo Ahonen.

Luontopolku-näyttely koostuu Reijo Hukkasen lähes kahdestakymmenestä uudesta teoksesta, joita on täydennetty vanhemmilla teoslainoilla Oulun ja Rovaniemen taidemuseoiden sekä Kansallisgalleria Kiasman kokoelmista.

Oululaisen Reijo Hukkasen (s.1946) taiteilijaura alkoi 1970-luvulla taidemaalarina. Hänet tunnettiin väkevänä ja rosoisena ekspressionistina, joka kuljetti kankaalle kujeilun ja huumorin, sanaleikit ja inhimillisyyden. Maalaamisen luontevana jatkumona kaksiulotteinen ilmaisutapa kasvoi 1980-luvulla veistoksiksi ja esinekoosteiksi.

Reijo Hukkanen on tarkkakatseinen keräilijä ja hienovarainen veistäjä, jonka Pikisaaren työhuoneessa vuosikymmeniä varastoidut tai vasta eilen löydetyt osat, esineet ja kappaleet löytävät paikkansa paljon puserrettujen työtuntien jälkeen. Koneistetut osat, puretut kappaleet ja hylätyt esineet saavat uuden elämän Hukkasen käsien kautta rikkaissa, leikkisissä ja huolella rakennetuissa veistoksissa.

Reijo Hukkanen opiskeli Taideteollisessa oppilaitoksessa 1967–1971. Hänen maalauksiaan ja veistoksiaan on lukuisissa julkisissa kokoelmissa. Hukkasen tunnetuimpiin julkisiin teoksiin lukeutuu Laulupuut (2012) Musiikkitalon edustalla Helsingissä.

Hukkanen on Suomen kuvanveistäjäliiton kunniajäsen ja hänet palkittiin 2012 Pro Finlandia -palkinnolla.

Lue lisää: http://kangasala-talo.fi/tapahtumat/reijo-hukkanen-luontopolku/69Takaisin uutisiin