Ajankohtaista

08.05.2015

Kangasalan uusi valtuustosali otetaan käyttöön

Kangasalan valtuusto kokoontuu ensimmäistä kertaa uusissa tiloissa maanantaina 11.5.2015 klo 18. Uusi valtuustosali sijaitsee Kangasalan keskustan ytimessä Kangasala-talossa, joka yhdessä pääkirjaston kanssa muodostaa keskusta-alueen kulttuurikorttelin.

Kangasalan valtuuston uusissa tiloissa yhdistyvät ennakkoluulottomasti ja ainutlaatuisella tavalla tilat sekä demokraattiselle päätöksenteolle että kulttuurille. Valtuusto tekee päätöksiä kuntalaisten keskellä Kangasala-talossa, missä monikäyttöistä valtuustosalia on mahdollista hyödyntää myös muihin kokous- ja kulttuuritilaisuuksiin.

Kuva Tero Hakala

Valtuusto on kokoontunut Kiinteistö Oy Säästökeskuksen pohjakerroksessa sijaitsevassa valtuustosalissa lähes 40 vuotta, vuodesta 1976.

– Uuden salin myötä siirrymme vihdoin esitys- ja kokoustekniikan osalta 2000-luvulle. Nykyään yhä enemmän asioita selvennetään monimuotoista esitystekniikkaa hyväksi käyttäen ja on tärkeää, että salin modernin tekniikan myötä kaikki salissa olijat, niin valtuutetut kuin yleisökin, pystyvät kunnolla seuraamaan kaikkia esityksiä, Kangasalan valtuuston puheenjohtaja Raimo Kouhia toteaa.
Uudessa valtuustosalissa on lisäksi erinomainen äänentoistojärjestelmä, robottikamerat ja sähköinen äänestysjärjestelmä.
– Kokoustekniikan osalta siirrymme harmaalta alueelta avoimempaan tilanteeseen, kun äänestyskäyttäytyminen sähköisen äänestysjärjestelmän ansiosta voidaan todentaa pöytäkirjasta, samalla kun äänestykset helpottuvat ja nopeutuvat, Kouhia kertoo tyytyväisenä.
Parhaillaan selvitetään myös mahdollisuuksia kuvata kokoukset ja esittää ne suorina lähetyksinä Internetin kautta.

Kangasala-talon 2. kerroksessa sijaitseva valtuustosali on monikäyttöinen, valoisa ja arkkitehtuurisesti kaunis. Valtuustosalissa on 51 paikkaa valtuutetuille, 30 yleisöpaikkaa ja puheenjohtajiston paikat. Käytävän toisella puolella on kunnanhallituksen 21-paikkainen kokoushuone.

Helmikuussa 2015 avattu kulttuurikeskus Kangasala-talo sijaitsee osoitteessa Kuohunharjuntie 6, 36200 Kangasala.

www.kangasala.fi
www.kangasala-talo.fiTakaisin uutisiin