Ajankohtaista

13.02.2018

Kuvataiteilija Anitta Toivio esittelee emotionaalisen muotokuvan menetelmän taiteilijatapaamisessa sunnuntaina 18.2.

Kuvataiteilija Anitta Toivio esittelee kehittämäänsä vuorovaikutteista emotionaalisten muotokuvien maalaustekniikkaa Anima Mundi in you -performanssissa taiteilijatapaamisessa sunnuntaina 18.2. klo 13–15. Toivion näyttely Emotionaalisia muotokuvia on esillä Kangasala-talon galleriassa 25.2.2018 saakka.

Kangasalalainen kuvataiteilija Anitta Toivio valmistaa maalauksia koskettamalla. Hän aistii herkästi toisen henkilön olemuksen, ja erityisesti kädet ovat taiteilijalle kuuntelun väline. Vuorovaikutteisissa maalauksissa mallin sisäinen maailma, tai ainakin osa siitä, tulee näkyväksi väreinä ja muotoina sekä kokemuksena ymmärtämisestä ja muistamisesta.

Taiteilijatapaamisessa sunnuntaina 18.2. klo 13–15 yleisö pääsee näkemään ja kokemaan taiteilijan työskentelyä emotionaaliset muotokuvat -tekniikalla Anima Mundi in you -performanssissa. Muotokuvatyöskentelyyn valitaan vapaaehtoinen osallistuja yleisön joukosta.

Toivio on työskennellyt ainutlaatuisella tekniikallaan kahden vuosikymmenen ajan, ja viime vuosina myös gallerioissa ja museoissa.Emotionaalisia muotokuvia esillä Kangasala-talon galleriassa 25.2.2018 saakka

Taiteilijana Anitta Toiviota kiinnostavat rajojen väliset tilat sekä olemisen ja olemattomuuden pohdinta. Ne ovat läsnä lähes kaikessa hänen työskentelyssään. Aine ja aineettomuus, tietoinen ja tiedostamaton ovat olleet keskeisiä teemoja.

Emotionaaliset muotokuvat, suurikokoiset silkille ja puuvillalle tehdyt maalaukset, ja pienet rautalankaveistokset ovat tutkittujen teemojen fyysisiä tuotteita. Emotionaalisia muotokuvia on esillä Kangasala-talon galleriassa 27.1.–25.2.2018.

Anitta Toivio on osallistunut näyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Emotionaalisia muotokuvia hän on tehnyt useissa eri näyttelyissä Suomessa USA:ssa ja Italiassa. Muita Toiviolle läheisiä ilmaisumenetelmiä ovat piirtäminen, videot, installaatiot ja veistäminen. Hänen julkisia teoksia on Kangasalla, Pälkäneellä, Kankaanpäässä, USA:ssa, Saksassa ja Italiassa.

Hän työskentelee Kangasalla kotinsa yhteydessä ja pihapiirissä olevissa työtiloissaan keskellä syvintä supisuomalaista metsää. Taiteen tekemisen ohessa hän ohjaa kuvallisen terapeuttisen ilmaisun työpajoja.Takaisin uutisiin