Ajankohtaista

11.05.2015

Kimmo Pyykkö -taidemuseon kesä 2015

Taidemuseossa on esillä kaksi näyttelyä. Museon kolmannen kerroksen pysyvä näyttely ”Pitkän matkan ateljee” esittelee kuvanveistäjä Kimmo Pyykön elämää 40-luvulta lähtien. Näyttelyssä voi tutustua Kimmo Pyykön elämään ja uraan kuvanveistäjänä taideteosten, henkilökohtaisten muistojen ja erilaisten dokumenttien kautta. Näyttelyssä on esillä taiteen lisäksi myös mielenkiintoista esineistöä ja harvinaisuuksia, muun muassa Kimmo Pyykön vuonna 2000 lahjaksi saama 60-luvun TT-kilpurin henkeen rakennettu moottoripyörä sekä presidentti Urho Kaleva Kekkosen taidetta.

Taidemuseon kahdessa alemmassa kerroksessa on esillä Jokin meissä -näyttely, johon on ripustettu Kimmo Pyykön teoksia kahdelta kaudelta. Näyttelyssä voi syventyä 1970-1980-lukujen alumiinivaluveistoksiin sekä pääosin 2000-luvulla syntyneisiin reliefeihin. Ensimmäisessä kerroksessa kävijän toivottaa tervetulleeksi Suuri yksinäinen (1975), taiteilijan haukkapäinen omakuva. Toisessa kerroksessa vierailija kohtaa muun muassa nojatuolissa istuvan jättiläiskokoisen rotta-veistoksen, josta on tullut erityisesti lasten suosikkiteos.
 
Kesällä tarjoamme veistosvartteja sekä ryhmäopastuksia.  Veistosvartit ovat lyhyitä, noin 15 minuutin mittaisia johdanto-opastuksia, joilla esittelemme näyttelyiden teemoja eri näkökulmista.Takaisin uutisiin