Ajankohtaista

16.03.2018

Tiistaiklassisen konserttisarjan aloittaa Plonk!

Tiistaiklassinen-konserttisarjan ensimmäisessä konsertissa tiistaina 20.3. päästään etnofuturistisiin tunnelmiin Plonk!-duon johdattelemana. Eva Alkulan ja Juha Sipilän duo yhdistelee perinnettä ja nykyteknologiaa. Kangasala-talon konsertissa perkussionisti Janne Tuomi täydentää kokoonpanon. 
 
Kangasala-talon Tiistaiklassinen-konserttisarjassa kevään aikana kuullaan neljä kamarikonserttia, jotka tarjoavat neljä erilaista tunnelmaa. Konserttisarjan teemoissa ja tunnelmissa liikutaan laajasti Mozartin ajoista nykypäiviin.
 
Konserttisarjan esiintyjiä yhdistää opetustyö Tampereen konservatoriolla. Tiistaiklassinen-sarja on mainio matalan kynnyksen tapa tutustua klassisen musiikin monipuoliseen maailmaan.
 
Eva Alkulan ja Juha Sipilän etnofuturistinen duo Plonk! yhdessä perkussionisti Janne Tuomen kanssa avaa konserttisarjan tiistaina 20.3.
 
Plonk! kuva: Ville Hautakangas
 
Konsertin ohjelmassa kuullaan Juhani Nuorvalan "Toivo" kanteleille, lyömäsoittimille, modulaarisille syntetisaattoreille ja taustanauhalle, Tuomas Turriagon "Amagmiran" kanteleelle ja marimballe, Adina Dumitrescun "Acrilic damunt tela" kanteleelle ja lyömäsoittimille, Plonk!in uusi teos "Tsukiji" sekä improvisaatiota.
 
Konserttisarja jatkuu kesäkuun alkuun saakka. Konserttisarjan tuottaa Kangasala-talo ja Pyynikin taidealan opettajat ry.
 
Tiistaiklassinen-konserttisarjan liput Kangasala-talolta alkaen 12/10 €. Sarjalippu kaikkiin neljään konserttiin alkaen 36/30 €.
 
Tiistaiklassinen-konsertit
 
Plonk! feat. Janne Tuomi ti 20.3.2018 klo 19
Eva Alkulan ja Juha Sipilän etnofuturistinen duo Plonk! esiintyy perkussionisti Janne Tuomen kanssa. Konsertin ohjelmassa kuullaan muun muassa Juhani Nuorvalan, Adina Dumitrescun sekä Tuomas Turriagon teoksia sekä improvisoitua sähkömusiikkia modulaarisella syntetisaattorilla, kanteleilla, tonkorilla, looppereilla ja erilaisilla lyömäsoittimilla.
 
Salonki soi ti 3.4.2018 klo 19
Salonki soi -konsertti täyttää Kangasala-salin salonkimusiikin suomalaisilla ja keskieurooppalaisilla suosikkisävelmillä. Sävellyksiä kuullaan Oskar Merikannolta, Toivo Kuulalta, Jean Sibeliukselta ja Johannes Brahmsilta. Konsertissa esiintyvät Silva Koskela, viulu; Miia Tepponen, viulu; Tuula Tikkala, sello; Tuomo Kinnunen, kontrabasso; Pekka Ahonen, klarinetti; Maila Böhm, piano ja Petri Antikainen, laulu.
 
Kevät koittaa lyöjille ti 8.5.2018 klo 19
Kevään kolmas Tiistaiklassinen nostaa parrasvaloihin lyömäsoittimet. Ohjelmassa kuullaan muun muassa Jouni Kaipaisen, Lou Harrisonin, Paavo Korpijaakon ja Anders Kopellin sävellyksiä lyömäsoittimilla, viululla ja pianolla esitettynä. Konsertissa esiintyvät Harri Lehtinen ja Janne Tuomi, lyömäsoittimet; Jaana Haanterä, viulu ja Katja Kilponen, piano.
 
Blues ti 5.6.2018 klo 19
Sarjan päätöskonsertissa viulisti Jaana Haanterä ja pianisti Jani Aarrevaara tulkitsevat viulu-pianoduo-ohjelmiston klassikoita ja uudempaa musiikkia.
 
Janne Tuomi, kuva: Ville Vainio
 
Taustaa Plonk! feat. Janne Tuomi -konsertin esiintyjistä
 
Kantelemuusikko Eva Alkulan rakkain ikuisuusprojekti on kanteleen soinnin moniulotteinen tutkailu, jota hän toteuttaa työskentelemällä erityisesti nykymusiikin, sähkömusiikin ja japanilaisen musiikin parissa. Eva esiintyy orkesterien solistina, soolokonserteissa ja erilaisissa kamarimusiikkikokoonpanoissa. Ulkomailla hän esiintyy säännöllisesti ja on erityisen suosittu mm. Japanissa, jossa hän konsertoi vuosittain ja tekee yhteistyötä paikallisten taiteilijoiden kanssa.
 
Eva toimii kanteleensoiton opettajana Tampereen Musiikkiakatemiassa (TAMK, konservatorio & musiikkiopisto) sekä opettaa periodeittain myös Sibelius-Akatemiassa ja Japanissa, jossa pitää työpajoja paikallisille kanteleen soittajille.
 
Juha Sipilä on Tampereen konservatorion musiikkiteknologian lehtori. Viime aikoina hän on kehittänyt musiikkiteknologian koulutusta painottamalla sitä esittävän säveltaiteen ja sähkömusiikin suuntaan. Tätä varten konservatoriolle on perustettu uusi musiikkiteknologian opetusyksikkö − sähkömusiikin laboratorio − jossa normaalin opetustoiminnan lisäksi järjestetään mm. avoimia konsertti- ja koulutustapahtumia Ampeeriklubin merkeissä. Muusikkona hän esiintyy mm. etnofuturistisessa Plonk!-duossa, joka yhdistelee sähkömusiikin keinoin kanteleita ja modulaarisia syntetisaattoreita. 
 
Janne Tuomi on toiminut improvisoidun musiikin kentällä muusikkona 1990-luvun alusta saakka konsertoiden Suomen lisäksi mm. New Yorkissa, Los Angelesissa, Berliinissä, Wienissä, Prahassa, Lontoossa, Moskovassa, Pietarissa ja Siperiassa. Hän on opettanut improvisaatiota Viitasaaren Musiikin Aika -festivaaleilla, Tampereen yliopiston ja Sibelius-Akatemian yhteisessä maisterinkoulutusohjelmassa.  Lyömäsoitinten ja improvisaation opettajana Janne toimii Tampereen Musiikkiakatemiassa (TAMK, konservatorio & musiikkiopisto).Takaisin uutisiin