Ajankohtaista

18.05.2015

David Russell konsertoi Kangasala-talossa

Skotlantilainen klassisen kitaran taituri David Russell konsertoi Kangasala-talossa torstaina 4. kesäkuuta. Russell tulkitsee kitaramusiikin klassikoiden lisäksi Suomen kantaesityksenä Stephen Gossin kappaleen Cantigas De Santiago. Konsertin tuottaa Tampere Guitar Festival ja Kangasala-talo yhteistyössä Kangasalan kunnan ja Espanjan suurlähetystön kanssa.

Skotlannissa syntyneen ja jo nuorena Espanjaan muuttaneen David Russellin saavutuksille ei juuri löydy vertailukohtaa muiden tämän päivän klassisten kitaristien ansioluetteloista. Lavakarismastaan ja yksityiskohtiin pureutuvasta soitostaan tunnettu Russell viettää suurimman osan vuodesta konsertoiden ympäri maailmaa. Suomeen hän saapuu mukanaan kitaramusiikin vankkumattomia klassikoita barokista romantiikkaan sekä varta vasten hänelle sävellettyjä teoksia. Tampere Guitar Festivalin yhteydessä David Russell pitää mestarikursseja Varalan Urheiluopistolla ja luennoi pääkirjasto Metsossa. Opetuksen seuraaminen ja luento ovat kaikille avoimia ja pääsymaksuttomia.

Tampere Guitar Festivalin päätöskonsertit järjestetään viikonloppuna 5.–6.6. Tampere-talossa. Silloin kuullaan vauhdikasta mustalaisjazzia ja flamencoa sekä menevää fingerstyle-kitarointia ja jazzia. Esiintyjinä ovat muun muassa Martin Taylor (SCO), Petteri Sariola ja The Rosenbergs (NED).

Camino de Santiago, a pilgrimage // David Russell
Torstai 4.6.2015 klo 19
Kangasala-talo

Liput: 30 €
Ennakko: Lippupiste, Kangasala-talo, Tampere-talo
Lisätietoa: www.tgf.fi/david_russellTakaisin uutisiin