Ajankohtaista

22.03.2018

Lintuja, kissoja ja muita eläimiä Kimmo Pyykkö -taidemuseon ja K-Kinon senioripäivässä

Kimmo Pyykkö -taidemuseon senioripäivän opastuksella klo 13 tutustutaan eläinhahmoihin Reijo Hukkasen veistoksissa sekä pohditaan lintujen symboliikkaa Kimmo Pyykön teoksissa. Istanbulin katukissoista kertova Kedi-elokuva nähdään K-Kinossa klo 15.

Kuvanveistäjä Reijo Hukkasen humoristisissa veistoksissa seikkailee lukuisia eläinhahmoja kuten possu, jänis, ja mäyräkoira. Eläinaiheita veistoksissaan hyödyntää myös Kimmo Pyykkö, jolle erityisesti linnut ovat merkityksellisiä.

Senioripäivän opastuksella ke 28.3. klo 13 tutustutaan eläinaiheisiin ja pohditaan muun muassa lintujen symboliikkaa.

K-Kinon senioripäivän näytöksenä klo 15 esitetään Istanbulin katukissoista kertova maailmanlaajuinen menestyselokuva Kedi.

Istanbulin kaduilla täysin vapaana kulkevat sadat tuhannet kissat ovat tuhansien vuosien ajan olleet osa yhteiskuntaa ja ihmisten elämää, jopa olennaisena osana sitä mikä Istanbulista tekee niin rikkaan ja viehättävän. Istanbulissa kissat ovat ihmisten kuvajaisia, ja kertovat kaupungin asukkaiden elämästä tavalla johon kukaan muu ei pystyisi. Kielenä turkki, tekstitetty suomeksi.

Senioripäivänä avautuu Kangasalta lähteneen, nykyään Helsingissä asuvan valokuvaaja Ville Rinteen näyttely I remember The Mountains. Näyttely on esillä Kangasala-talon galleriassa 28.3.–22.4.2018.

Senioripäivä ke 28.3.2018 Kimmo Pyykkö -taidemuseossa ja K-Kinossa. Yleisöopastus klo 13. Kedi-elokuvanäytös klo 15.

Senioreille sisäänpääsy taidemuseoon 2 € koko päivän. Senioreille yhteislippu elokuvaan ja taidemuseoon vain 9 €. Yhteislippu myynnissä senioripäivänä paikan päällä.

Ajankohtaiset näyttelyt

Reijo Hukkanen: Luontopolku esillä 27.1.–27.5.2018

Kimmo Pyykön Pitkän matkan ateljee. Pysyvästi esillä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa.

Valokuvaaja Ville Rinne: I remember The Mountains Kangasala-talon galleriassa 28.3.–22.4.2018.Takaisin uutisiin