Ajankohtaista

03.05.2018

Kevät koittaa lyöjille

Tiistaiklassinen-konserttisarja jatkuu tiistaina 8.5. klo 19 Kevät koittaa lyöjille -konsertilla. Konsertin parrasvaloissa ovat lyömäsoittimet.
 
Tiistaiklassinen sarjan seuraavassa konsertissa kuullaan kamarimusiikkia lyömäsoittimille, sekä musiikkia lyömäsoittimille ja muille soittimille. Ohjelmassa on muun muassa Jouni Kaipaisen teos "Recoverings", joka on sävelletty viululle, pianolle ja lyömäsoittimille Majaoja-lyömäsoitinkilpailuita varten.
 
Samalle kokoonpanolle on sävelletty myös Lou Harrisonin "Varied Trio", joka kuullaan kokonaisuudessaan.
 
Konsertissa esiintyvät Harri Lehtinen ja Janne Tuomi, lyömäsoittimet; Silva Koskela, viulu ja Katja Kilponen, piano. Konserttisarjan esiintyjiä yhdistää opetustyö Tampereen konservatoriolla.


Harri Lehtinen

Kangasala-talon Tiistaiklassinen-konserttisarjassa kevään aikana kuullaan neljä kamarikonserttia, jotka tarjoavat neljä erilaista tunnelmaa. Vielä kaksi konserttia on jäljellä. Konserttisarjan teemoissa ja tunnelmissa liikutaan laajasti Mozartin ajoista nykypäiviin.
Tiistaiklassinen-sarja on mainio matalan kynnyksen tapa tutustua klassisen musiikin monipuoliseen maailmaan.
 
Konserttisarja jatkuu kesäkuun alkuun saakka. Konsertit tuottavat Kangasala-talo ja Pyynikin taidealan opettajat ry.


Janne Tuomi

Konsertin ohjelma:
Reich: ”Clapping Music”
Kaipainen: ”Recoverings”
Tuomi: ”Resonance”
Hauta-aho: ”Oodi valaille”
Takemitsu: ”Cross Hatch”
Lou Harrison: ”Varied Trio”
 
Tiistaiklassinen: Kevät koittaa lyöjille ti 8.5. klo 19 Kangasala-talossa. Tiistaiklassinen-konserttien liput Kangasala-talolta alkaen 12/10 €, Lippu.fi 11,50−13,50 € + toimitusmaksutTakaisin uutisiin