Ajankohtaista

04.05.2018

Folkjazzin syke vie mennessään helatorstaina

Haitaristi Antti Leinosen luotsaama akustinen folkjazz-yhtye Tjango! saapuu konsertoimaan Kangasala-taloon helatorstaina 10.5. klo 17.
 
Helsinkiläisen Tjango!n musiikilliset juuret ovat mustalaisjazzissa sekä latinalaisamerikkalaisessa traditiossa. Suurimmat innoittajat ovat olleet mustalaisjazzin mestari Django Reinhardt sekä Astor Piazzollan tango nuevo, joiden yhdistelmästä juontuu myös yhtyeen nimi Tjango!. Esikuvien katveesta yhtyeen tie on vienyt hyvin omaperäiseen musiikilliseen sekoitukseen. Se on vahvasti kansanmusiikillinen, yhtä voimakkaasti rytmimusiikillinen, ja myös klassisen musiikin klangia on mukana.

Tjango! julkaisi toisen albuminsa 2017. Alun perin klassisen musiikin soittajien Tjango!-sivuprojektista on kasvanut poikkeuksellisen monipuolinen yhtye. Toisen levyn nimi "Greens and Blues" viittaa paitsi Suomen kesän väreihin, myös bluegrass-musiikkiin, jonka vaikutteet kuuluvat aiempaa selvemmin Tjango!n musiikissa.


Tjango!

Vuonna 2010 perustettu Tjango! uudistui alkuvuodesta 2016, kun useista kansanmusiikkiyhtyeistä tutut viulisti Tero Hyväluoma ja kontrabasisti Tarmo Anttila liittyivät yhtyeeseen alkuperäisjäsenten kitaristi Otto Tolosen ja haitaristi Antti Leinosen rinnalle.
 
Kokoonpano:
Antti Leinonen, harmonikka
Otto Tolonen, kitara
Tero Hyväluoma, viulu
Tarmo Anttila, kontrabasso
 
Helatorstaijamit: Tjango! Kangasala-talossa to 10.5.2018 klo 17. Liput Kangasala-talolta 20/18 €, Lippu.fi 20,50-22,50 € + toimitusmaksut (alk. 1 € www.lippu.fi)Takaisin uutisiin