Ajankohtaista

08.05.2018

Mari Järventausta-Lindertz kertoo näyttelystään taiteilijatapaamisessa la 12.5

Kangasala-talon galleriassa on esillä luonnosta muotonsa ammentavia tussimaalauksia vuosilta 2015–2018. Museolehtori Heini Järvinen haastattelee taiteilijaa lauantaina 12.5. klo 13.Mari Järventausta-Lindertz. Kuva: Riikka Herrala.

Havainnoin luontoa. Sieltä jo muotonsa löytäneet muokkautuvat tarkoitusperiini ja esittäytyvät teoksissani, kertoo kuvataiteilija Mari Järventausta-Lindertz työskentelystään.

Tussimaalauksissaan hän käyttää tummia maan värejä. Työt ovat ensivaikutelmaltaan vähäeleisiä, mutta yksityiskohtaisuudeltaan monipuolisen kirjavia. Lopputulokseen muodostuu mytologisiakin piirteitä.

Kajaanissa syntynyt taidemaalari ja kuvataiteilija Mari tausta-Lindertz (s. 1979) on valmistunut kuvataiteilijaksi Kankaanpään ammattikorkeakoulusta vuonna 2003.
 
Järventausta-Lindertz on pitänyt yksityisnäyttelyitä suomalaisissa gallerioissa sekä Düsseldorfissa Saksassa ja Tartossa Virossa. Hänen teoksiaan on nähty yhteis- ja ryhmänäyttelyissä kotimaassa ja ulkomailla. Mari Järventausta-Lindertz on Taidemaalariliiton, Tampereen Taiteilijaseuran sekä T.E.H.D.A.S. ry:n jäsen.

Taiteilijatapaaminen: Mari Järventausta-Lindertz la 12.5. klo 13 . Vapaa pääsy.

Mari Järventausta-Lindertz, tussimaalauksia Kangasala-talon galleriassa 25.4.–27.5.201. Vapaa pääsy.

Lisätietoja näyttelystäTakaisin uutisiin