Ajankohtaista

08.05.2018

Vielä ehtii – Reijo Hukkasen Luontopolku-näyttely esillä 27.5.2018 asti

Kimmo Pyykkö -taidemuseon kahdessa kerroksessa nähdään kuvanveistäjä Reijo Hukkasen tuoreita, pääosin vuonna 2017 valmistuneita teoksia.


Reijo Hukkanen: Luontopolku, 2017. Kuva: Raimo Ahonen

Oululainen Reijo Hukkanen on tarkkakatseinen keräilijä ja hienovarainen veistäjä. Häntä on kutsuttu ylijäämän alkemistiksi, jonka veistoksissa hylätyt arkiset esineet, puretut kappaleet ja koneistetut osat saavat paikkansa huolellisesti rakennettuna, yllättävästi yhdisteltynä ja kauniisti rytmiteltynä.

Luontopolku-näyttelyssä Hukkaselta nähdään lähes 20 teosta – Hokkarikukkia, Kuumasiipi, Arokierijä, Vaatepuu versoo ja monia muita. Taiteilijan työskentelyprosessi alkaa usein juuri nimestä, joka lopulta kuroo kunkin teoksen moninaiset materiaalit yhdeksi eripariseksi, mutta samalla kertaa herkäksi kokonaisuudeksi.

Uusien töiden lisäksi esillä on vanhempia teoslainoja Oulun ja Rovaniemen taidemuseoiden sekä Kansallisgalleria Kiasman kokoelmista.

Reijo Hukkasen (s.1946) taiteilijaura alkoi 1970-luvulla taidemaalarina. Hänet tunnettiin väkevänä ja rosoisena ekspressionistina, joka kuljetti kankaalle kujeilun ja huumorin, sanaleikit ja inhimillisyyden. 1980-luvulla taiteilijan ilmaisu kasvoi kolmiulotteiseksi.

Reijo Hukkanen opiskeli Taideteollisessa oppilaitoksessa 1967–1971. Hän on Suomen kuvanveistäjäliiton kunniajäsen ja sai Pro Finlandia -mitalin vuonna 2012.

Hukkasen maalauksia ja veistoksia on lukuisissa julkisissa kokoelmissa. Hänen tunnetuimpiin julkisiin teoksiinsa lukeutuu 13-metrinen Laulupuut -veistos (2012) Musiikkitalon edustalla Helsingissä.

Reijo Hukkanen: Luontopolku
Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 27.5.2018 asti

Sisäänpääsy 6/4 € tai Museokortti. Alle 18-vuotiaat maksutta.
Yleisöopastukset sunnuntaisin klo 13 pääsymaksun hinnalla.Takaisin uutisiin