Ajankohtaista

24.05.2018

Picassosta Pyykköön tuo espanjalaiset mestarit ja suomalaisen taiteen kärkinimet kesällä Kangasalle

Kimmo Pyykkö -taidemuseon kesänäyttely Picassosta Pyykköön – Lahtiset keräilijöinä tuo yleisön nähtäville taidetta Lahtisten kokoelmasta. Kokoelmaa ovat vuosikymmenten ajan kartuttaneet lehtimies Urpo Lahtinen (1931–1994), Hymy Lahtinen (1930–2017) sekä poikansa Jeppe Lahtinen.

Näyttely on avoinna taidemuseon 1. ja 2. kerroksessa 16.6.–9.9.2018. Esillä lähes 100 teosta: maalauksia, veistoksia, grafiikkaa, keramiikkaa ja tekstiilitaidetta. Teoskokonaisuuden valitsee taiteilija Matti Kulmala.

Espanjalainen taide on ollut Lahtisten erityisen kiinnostuksen kohteena ja espanjalaisista 1900-luvun mestareista näyttelyssä nähdään Pablo Picasson, Antoni Tàpiesin, Salvador Dalín ja Antonio Sauran töitä.

Suomalainen modernismi on näyttelyssä esillä monipuolisesti. Teoksia nähdään muun muassa Alpo Jaakolalta, Unto Koistiselta, Erik Enrothilta ja Kimmo Kaivannolta.

Suomalaisen taiteen kärkinimiä näyttelyssä ovat myös Essi Renvall, Mau­ri Faven, Arvo Siikamäki, Kimmo Pyykkö ja lukuisat muut. Marjatta Tapiolan maalaama Hymy Lahtisen muotokuva on ensimmäistä kertaa esillä julkisesti.
 
Brittiläisen Tony Craggin veistos Puinen kristalli on yksi näyttelyn helmistä. Teos on valmistettu parkalevystä, suomalaisesta kuusipuusta. Graggin rinnalla näyttelyn kansainvälisiä taiteilijoita lisäksi muun muassa belgialaissyntyinen Cobra-ryhmän taiteilija Corneille ja unkarilainen Gèza Samu.

Osa teoksista on ollut esillä Urpo Lahtisen edustuskodissa Villa Urpossa Ylöjärvellä ja osa Urpo Lahtisen ja Hymy Lahtisen yksityiskodeissa.

Picassosta Pyykköön – Lahtiset keräilijöinä 16.6.–9.9.2018
Kimmo Pyykkö -taidemuseon 1. ja 2. kerroksessa.

Liput 6/4 € tai Museokortti. Alle 18-vuotiaat maksutta. Ryhmät vähintään 10 henkeä 4 €.

Yleisöopastukset näyttelyyn keskiviikkoisin ja sunnuntaisin klo 13 pääsymaksun hinnalla.

Lue lisää taidemuseon näyttelyistä ja palveluista.Takaisin uutisiin